Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Repertoire

Repertoire

De getrokken kaart wordt teruggevonden in een sigaret, een sigaar, een kaars, een gloeilamp, in de zak van een toeschouwer. De getrokken kaart wordt aangetroffen tussen twee metalen plaatjes, tussen houten plaatjes, tussen aaneen geniete of op elkaar gestikte kartonnen plaatjes. De getrokken kaart verschijnt in een lijstje, tussen twee glazen plaatjes, op een schietschijf, tussen de poten van een spin. De getrokken kaart wordt zichtbaar op een waaier, een vliegenklapper, een pingpongbatje, in de hand van een metalen mannetje. De getrokken kaart stijgt op uit het in de hand gehouden spel, uit het spel in het doosje, in een glas, in een lijstje, in een dichtgevouwen krant. De getrokken kaart wordt blindelings aan een pijltje geprikt, aan een degen, een mes of een schaar. De getrokken kaart wordt opgevist aan een lint, aan een eindje touw of wordt opgezogen met een stofzuiger. Er stopt bij de getrokken kaart een opwindvogeltje, een autootje of een door de goochelaar gemanipuleerde marionet. De getrokken kaart draait zich om, heeft een ander rugdessin of blijkt als enige nog in het doosje te zitten. Er gaat een lampje branden bij de getrokken kaart, een zaklantaarntje, een aansteker. De getrokken kaart wordt aangewezen door een speelgoed-aapje, te voorschijn gebracht door een speelgoedslang of opgepikt door een houten eend. De getrokken kaart ligt op een door de toeschouwer bepaalde plaats in het spel, is de eerstvolgende nadat de naam van de toeschouwer is gespeld of de naam van een andere kaart. De getrokken kaart wordt zichtbaar op een beademd brilleglas, in een kristallen bol of in een verrekijker. De getrokken kaart blijft plakken op de muur, het plafond of op de rug van een toeschouwer. De getrokken kaart wordt gevangen in een wasknijper, een paperclip, een ratteval, tussen de tanden van een kunstgebit. De getrokken kaart verschijnt in een ballon, op een spiegel, in een glas. De getrokken kaart komt uit een gesloten pakje, een dichtgebonden portefeuille of uit de schoen van de goed gewassen vertoner. De getrokken kaart wordt genoemd door een willekeurige toeschouwer, door een stem op een bandje of door een makker aan de telefoon. Een blanco kaart verandert in de getrokken kaart. De afbeelding van de getrokken kaart verschijnt op een wit lapje. De getrokken kaart zit aan de buitenkant tegen het vensterglas geplakt. Een ronddraaiend pijltje stopt bij de getrokken kaart. Bij de getrokken kaart gaat een zoemertje zoemen, een belletje bellen of een toetertje toeteren. De vertoner legt van tevoren notarieel de naam vast van de getrokken kaart.

De goochelkunst is uitermate oorspronkelijk en gevarieerd.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2017 om 00.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 5, mei/juni 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder