Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Recensies videobanden (3/2)

Recensies videobanden (3/2)

In dit nummer begin Arnaud van Rietschoten nieuwe videobanden te bespreken, een voor goochelaars steeds belangrijker instructie- en inspiratiemiddel.

Michael Ammar's Classic Renditions

Als Michael Ammar een nieuw "project" (zoals hij dat zelf altijd noemt) begint, dan doet hij dat ook echt heel projectmatig. Zo ook zijn nieuwe serie instructiebanden genaamd Classic Renditions, die sinds juni van dit jaar verkrijgbaar is. Tot op heden zijn er twee delen verschenen. In deel I gaat Michael uitvoerig in op zijn 'Zwevende bankbiljet routine' en in deel III vertelt bij de 'ins' en 'outs' van de 'Invisibie Bill Switch'. Deel II is om onduidelijke redenen overgeslagen.

De banden onderscheiden zich van andere verkrijgbare lezingbanden op een paar punten. Zo wordt er per band maar één truc besproken. Dit geeft Ammar de mogelijkheid om uitvoerig op het effect in te gaan. Hij vertelt veel over de achtergronden van het effect en geeft verschillende vertoningstips. Verder zijn de banden heel gunstig geprijsd. In de VS kosten ze $ 35 (de PAL-versie is $ 5 duurder).

Neuro-Musculaire training…

Elke band heeft een vaste opbouw. Michael begint met het laten zien van een tv-optreden waarin hij het te bespreken effect vertoont. Dan vertelt hij over de achtergrond van het effect. Bij de 'Bill switch' laat hij zien dat hij voor het natuurlijk houden van een 'beduimspitste' duim Leonardo da Vinci heeft bestudeerd. Deze schilder heeft zich namelijk óók afmoeten vragen wat een natuurlijke hand is...

Vervolgens leert hij ons achter elkaar alle technieken die gebruikt worden tijdens de routine. Dit alles in de duidelijke taal die men van Michael Ammar kan verwachten. Tenslotte gaat Michael Ammar op de academische toer. Hij combineert nu, en ik citeer de tekst op de band, "super leertechnieken met Neuro-Musculaire-Programmeer-technieken uit de sportwereld". Dat klinkt heel mooi, maar waar het feitelijk op neer komt, is dat alle technieken van de routine nogmaals vertoond worden: uit verscheidene camerahoeken, in verschillende snelheden en onder begeleiding van een rustige barokmuziekje. Dit alles om, en ik citeer Michael weer, "het neurale systeem optimaal te laten reageren op de geobserveerde modeltechnieken".

John Cornelius

Als Michael klaar is, sluit John Cornelius elke band af met een routine die in relatie staat tot wat Michael ons zojuist geleerd heeft. Dit is opgenomen tijdens een optreden van Cornelius in het Magic Castle. In deel I is dat een verbrande bankbiljetroutine (met daarin de 'Bill switch'), en in deel III is dat de 'The coin that falls up'. Samen lopen Cornelius en Ammar die routine dan door en worden de technieken nogmaals besproken.

Beoordeling

De banden munten uit in de professionele beeld- en geluidsopnametechnieken.
Deel I duurt 52 minuten en deel III 41 minuten. Michael meldt dat meer banden te verwachten zijn met o.a. daarop de 'Crazy mans handcuffs' (een effect waarbij elastiekjes elkaar penetreren). Voor meer info: Michael Ammar, USA.

Op 'de schaal van Van Rietschoten', een toekomstige norm voor videobandbeoordelingen die loopt van 1 tot 10, scoren deze twee banden een 8.

Volgende keer: 'Fred Kaps in de Ed Sullivan show'.

Arnaud van Rietschoten


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 25 april 2016 om 08.40 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder