Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Recensies videobanden (3/1)

Recensies videobanden (3/1)

In komende nummers zal Arnaud van Rietschoten recensies geven van videobanden. Dit keer leidt hij het onderwerp kort in.

Introductie

De afgelopen jaren is in toenemende mate veel goochelen op video verschenen. Verschillende producenten leggen zich toe op het produceren van professionele video/goochelprodukties, terwijl ook veel pulp verkrijgbaar is.

In de komende serie artikelen wil ik U een indruk geven wat deze nieuwe markt te bieden heeft. Behalve lezingen wil ik U ook een indruk geven wat de 'normale' televisiemaatschappijen in de wereld ons aan goochelen voorschotelen.

Let op

Behalve verschil in formaten van videocassettes (VHS - Betamax) hebben de elektronicafabrikanten het nodig geacht verschillende tv-systemen te ontwikkelen. Zo kunt U een VHS-cassette uit Amerika hier niet op uw eigen recorder afspelen. Let er dus bij het bestellen van banden in het buitenland goed op dat u een band koopt die opgenomen is in het PAL-formaat. Het Amerikaanse systeem (en ook het Japanse), genaamd NTSC, brengt op onze recorder niet anders dan ruis op het beeld. Mocht u aanschaf van een nieuwe videorecorder overwegen, dan attendeer ik U erop dat er, zonder meerprijs, tegenwoordig recorders op de markt zijn die NTSC banden op een PAL-televisie kunnen afspelen.

Video… ja of nee

Velen zien video als het ultieme medium om goochelen te leren. Goochelen is immers tenslotte een visuele kunst en video is een visueel medium. Deze kijk op video wordt echter door velen betwist. Zij vinden dat video de kijker te veel een beeld opdringt van een effect en dus de eigen fantasie te veel limiteert. Ook biedt video niet echt eenvoudig de mogelijkheid om even snel naar een paar grepen terug te gaan. Al met al is mijn ervaring dat video het best werkt bij het instuderen van techniek. Een volte beschrijven neemt veel papier in beslag terwijl het op beeld heel snel duidelijk is te maken.

Wensen

Mocht u interesse in een bepaalde band (of een bepaalde show) hebben, laat het me dan weten via de redactie van dit blad. Volgende keer: Michael Ammars videoproject 'Classic Renditions'.

Arnaud van Rietschoten


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 2 april 2016 om 09.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 1, september/oktober 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder