Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Rama jubilaris

Rama jubilaris

Pas tegen half zes waren de goochelaars aan de beurt op de receptie die op 2 mei j.l. in restaurant Groot Kievitsdal was georganiseerd voor Rama Polderman. Tonny van Dommelen hield als voorzitter een kort, krachtig en waarderend toespraakje en krikte de stemming onder de ongeveer tweehonderd aanwezigen daarna aanzienlijk op door vier kaarten te forceren. De eerste drie scheurde hij uit een krantenpagina en de vierde, kwasi vergeten, liet hij alsnog bij verrassing verschijnen. Het was niet makkelijk voor de goochelaars in die volle receptiezaal met een podiumpje aan de zijkant en het is boeiend om te zien wat de collega's er onder zulke omstandigheden van maken. Rama is veertig jaar arts en vijftig jaar goochelaar, daarom hadden zijn vrouw Kitty Knappert en haar kinderen het feest georganiseerd. Er waren al veel speeches afgestoken toen de goochelaars aan de beurt kwamen. Er was vakkundig gemusiceerd en voorgedragen en Rama en Kitty hadden al een hele talkshow ten beste gegeven. Armandi kondigde goochelvrienden van I.B.M. en M.K.A. aan en gezamenlijk verzorgden zij een geanimeerd slotstuk van het uitgebreide programma. Co Voerman deed een deel van zijn mooie dobbelsteen-act, Piet Hart bespeelde de zaal in een geestige touwroutine met een toeschouwer, Jan Smit vertoonde een ringspel en een stippendoek met toepasselijke tekst en Janito liet knopen uit doeken verdwijnen.

Rama zelf besloot met een enorme flessenproduktie en dat is niet misplaatst op een receptie. Applaus en gelukwensen Rama, ook namens de redactie van Informagie.

K.S.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 27 juli 2016 om 09.33 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 6, juli/augustus 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder