Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Professionele regie voor kernploeg Dresden

Professionele regie voor kernploeg Dresden

Karel de Rooy, bekend als Mini van het duo Mini en Maxi, is evenals de regisseur van dit tweetal Jos Thie, in beginsel bereid om mee te werken aan de coaching van een groep Nederlandse goochelaars voor het FISM-congres in 1997 in Dresden. Elf goochelaars hebben het convenant ondertekend, waarin de rechten en de plichten van de leden van deze Kerngroep zijn vastgelegd. De Rooy en Thie willen die nummers zien en vervolgens de mogelijkheden van de acts met de betrokken goochelaars bespreken. Deelnemers zijn in alfabetische volgorde: Louis Baerts (Tricky Biz), Jan Bouwhuis (Magic John), Guido Claassen (Cartouche), Christiaan Frickus (Christiaan Farla), John van de Ham, Geert Jan Herder (Robert Blake), Wouter Jageneau (Woedy Woet), Han Lammers (Royce), Henrik van Marle (El Ramo), Paul Morak, Nick Pilgram en Dan Velberg.

Er worden presentatiedagen voor de regisseurs georganiseerd in een theater in Nederland en de deelnemers verplichten zich om aan een aantal binnen- en buitenlandse concoursen mee te doen om wedstrijd-ervaring te krijgen. De groep NMU-ers die het coaching-programma gaat begeleiden, bestaat uit Wim Cloosterman, Hans Cortini jr., Tonny van Dommelen, Wim Eertink, Ted Winkel en Gerard Zuydwijk. Gezien de plannen voor het aantrekken van professionele regisseurs en het afvaardigen van de Kernploeg-leden naar concoursen, zal de uitvoering van de plannen veel geld vragen. Er zijn mogelijkheden om subsidies te vragen bij Prins Bernhard Fonds, WVC en diverse sponsors, maar dat heeft alleen kans van slagen als de NMU zelf ook bereid blijkt een deel van de kosten te dragen. Het Algemeen Bestuur heeft zich daar al over beraden, maar nog niet met doorslaggevend succes.

De Kernploeg-leden zelf kwamen al met aanbiedingen van een bescheiden oefenruimte en video- en geluidsapparatuur. Er heeft een eerste bijeenkomst plaatsgevonden en de secretaris verstuurt een Dresden-bulletin aan de betrokkenen. Het blijft overigens mogelijk voor Nederlandse goochelaars die liever hun eigen gang gaan, om zich op de vanouds bekende wijze voor deelname in Dresden aan te melden.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 10 januari 2014 om 09.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder