Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Praktijktips voor beginners

Praktijktips voor beginners

Zonder de pretentie te hebben dat ik de wijsheid in pacht heb, meen ik na ruim 30 jaar bühne-ervaring de volgende praktijktips aan beginnende goochelaars te mogen geven.
* Pretendeer nooit meer dan waartoe je in staat bent.
* Zeg niet over jezelf hoe goed je wel bent; laat dat maar aan anderen over.
* Werk alleen voor een behoorlijke gage, want hoe tegenstrijdig dit misschien ook klinkt, het verhoogt je marktwaarde.
* Zorg voor een goede pr. en een goed verzorgde reclamebrochure.
* Wees steeds galant en voorkomend voor je 'vrijwillige assistenten'; de waardering voor je optreden wordt er alleen maar mee verhoogd.
* Wees nooit leuk en lollig ten koste van een ander, mits hij of zij je optreden probeert te torpederen.
* Werk met een gesproken act voor groepen groter dan 25 personen niet zonder geluidsinstallatie, hoe goed en welluidend je stem ook is. Want op het laatst kan door bet rumoer de aandacht verslappen.
* Probeer, als je voor lekenpubliek optreedt, zo commercieel mogelijk te werken. Vermijd daarom, indien mogelijk, ingewikkelde technieken. Het publiek wil immers geamuseerd worden, terwijl moeilijke technieken vaak alleen door vakbroeders worden gewaardeerd.
* Praat nooit over 'gewone kaarten' of 'gewoon touw', etc. Deze dingen zijn voor het normale publiek vanzelfsprekend gewoon.
* Laat zo weinig mogelijk getruceerde kaarten zien. Het publiek kan immers gaan denken dat ook de andere kaarten of hulpmiddelen getruceerd zijn.
* Geef nooit het geheim van een truc weg, ook niet aan goede vrienden of een goede opdrachtgever. Een herhaling van een truc met een z.g. schijnverklaring wordt vaak nog beter gewaardeerd.
* Breek nooit een collega of diens act publiekelijk af; je berokkent de goochelkunst hier vaak alleen maar nadeel mee.
* Ten slotte is het beter te specialiseren in één facet van de goochelkunst dat je goed ligt, dan een beetje 'zweverig' te proberen de gehele goochelmaterie te beheersen.

Hopelijk hebben onze jongere vakbroeders iets aan deze raadgevingen.

Cajari


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 24 november 2016 om 09.43 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 5, april/mei 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder