Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Post - Open brief aan het N.M.U.-bestuur

Post - Open brief aan het N.M.U.-bestuur

Geacht bestuur van de Nederlandse Magische Unie,

Op de eerste verenigingsavond van de M.K.C.N. na de AB-vergadering van de N.M.U. van 25 maart jl. is het besluit tot verhoging van de N.M.U.-bijdrage besproken. De M.K.C.N. geeft u hierbij te kennen bezwaar aan te tekenen tegen de gang van zaken. Daarvoor is een aantal redenen aan te voeren.

Ten eerste dient een verhoging van de bijdrage voorafgaand aan een verenigingsjaar vastgesteld te worden en niet tijdens een lopend verenigingsjaar. De begroting van de diverse verenigingen is dan allang vastgesteld, zodat een dergelijk besluit als een onverwachte tegenvaller komt.

Ten tweede dient een voorstel tot verhoging ruim voor de AB-vergadering te worden aangekondigd, zodat binnen de verenigingen eerst de meningen daarover kunnen worden gepeild en vervolgens de stemming binnen het AB beter ieders mening weergeeft.

Ten derde kunnen wij de argumentatie van de heer Suys niet volgen. Door hem werd gesteld dat het bedrag in historisch perspectief diende te worden gezien: over de laatste 15 jaar zou de verhoging van f 42,- tot f 60,- als uiterst bescheiden zijn te kwalificeren.

Terugkijkend in de boeken zien wij echter dat in 1987 de bijdrage f 32,50 was, zodat geconstateerd moet worden dat de bijdrage in acht jaar tijd bijna verdubbeld is! Dat is beslist veel meer dan de inflatie rechtvaardigt.

Ten vierde vragen wij ons af of een verhoging niet via een betere kostenbeheersing kan worden voorkomen. Om die reden wordt dan ook de door de vereniging Aladdin geïnitieerde actie tot verlaging van de drukkosten van Informagie met instemming begroet. Wij zijn van mening dat Informagie een uitstekend verzorgd orgaan is en wij prijzen ook de regelmatige en stipte verschijning, maar een wat eenvoudiger uitvoering en/of een goedkopere drukker dient zeker te worden overwogen in tijden dat de financiële middelen krapper worden. Wij hopen dan ook dat de redactie van Informagie dit zal inzien en aan bezuinigingen haar medewerking zal verlenen.

Het is niet ondenkbaar dat steeds verdergaande verhogingen van de bijdrage tot ongewenste onrust gaan leiden binnen de N.M.U.-verenigingen. Al jaren is er bijvoorbeeld al discussie met betrekking tot de dubbele lidmaatschappen en de niet volledige restitutie van één van de twee N.M.U.-bijdragen aan de betrokkenen, en nu komt dit er weer bij. Nu al gaan er stemmen op om dan maar het N.M.U.-lidmaatschap op te zeggen en bijvoorbeeld alleen een abonnement op Informagie te nemen.

De M.K.C.N. wil niet tornen aan een democratisch genomen besluit, maar wij zijn wel nadrukkelijk van mening dat de gevolgde procedure beslist geen schoonheidsprijs verdient. Wij vinden daarom dat het beleid rond de bijdrage in de toekomst zorgvuldiger zal moeten zijn en roepen hierbij de andere verenigingen op om zich in het vervolg ook kritisch op te stellen in dezen.

Bestuur van de Magische Kring Centraal Nederland

Utrecht, 8 mei 1995Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 7 maart 2015 om 08.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder