Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | PIT-tige avond in Friesland

PIT-tige avond in Friesland

De kersverse voorzitter van de Magische Ring Friesland, Joop Fenstra, gaat voortvarend te werk. Onlangs liet hij zich ontvallen om ter ere van het vijftigjarig jubileum nog een 'star'-lecture naar Friesland te halen. Grootse uitspraken die hij waar kon maken. Hij benaderde Peter Pit op de Heinz Minten dag voor een lezing. Een missie die de entertainment-director van Magic Castle na een lichte aarzeling aannam. Een zaal vol goochelaars, aangevuld met gasten uit de circus- en cultuurwereld en leden van Passe-Passe, luisterden bijna drie uren naar de 'presentatie van magie'. Een thema dat aansloot bij het uitgangspunt van het congres, namelijk het goochelen waarderen als een serieuze podiumkunst. De volgende dag zou de Leeuwarder Courant een artikel wijden aan deze bijzondere avond in Oldeboom. Vooraf denk je wat heb ik nou te zoeken in het Noorden van Nederland. Maar ik weet zeker dat het zo heeft moeten zijn dat ik hierheen gereisd ben", begon Peter Pit de avond. Voor hem was de ontmoeting met oude goochelvriend Philippus Postma al de moeite waard. De entertainer die fenomenen als Siegfried en Roy en David Copperfield begeleidde, instrueerde met praktijkvoorbeelden en anecdotes op inspirerende wijze de belangstellenden over opbouwen van persoonlijkheid, aanwezigheid op toneel en promotie. "Good magic anywhere is good for magic everywhere", benadrukte Peter Pit zijn verhaal," En dus niet drie trucjes kopen en je dan als goochelaar aanbieden". De Brabantse Amerikaan was na afloop al blij als iedereen twee essentiële punten uit zijn lezing in praktijk zou brengen. Gezien de reacties deze avond hoeft het bij twee niet te blijven.

Ritsko van Vliet


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2013 om 09.29 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 3, januari/februari 1997), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder