Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Peter Pit (64) overleden

Peter Pit (64) overleden

Op 64-jarige leeftijd is onlangs de bekende Nederlandse goochelaar Peter Pit in Las Vegas overleden. Hans Klok zette speciaal voor de Informagie zijn persoonlijke herinneringen aan Peter Pit op papier.

Mijn eerste contact met Peter Pit was via de telefoon. Dat zal zo'n zeven jaar geleden geweest zijn. Peter was op dat moment even in Nederland voor familiebezoek. Dezelfde avond nog kwam Peter samen met Ger Copper kijken naar mijn optreden in een buurthuis. En zo was daar het eerste persoonlijke contact met Peter. Ik had natuurlijk al veel over hem gehoord van Nederlandse goochelaars en af en toe berichtte Henk v.d. Meyden in zijn showpagina in de Telegraaf over de "Hollandse magiër die het in het Magic Castle in Hollywood helemaal maakte."

Een paar jaar later kwam het tot onze eerste samenwerking. Ik was gevraagd om op te treden in de NBC-televisieshow "Worlds Greatest Magic". Deze Amerikaanse special werd opgenomen in Ceasars Palace in Las Vegas. De opdracht van de producent van de show aan mij was dat ik met iets nieuws moest komen. Ik belde Bill Smith op (illusiebouwer) en samen besloten wij welke illusie ik in de special zou vertonen. Ik zou voor de opnamen tien dagen in Las Vegas zijn om de nieuwe trucs in te studeren en aan de presentatie te werken. Peter, die goed bevriend was met Bill Smith, kwam dit ter ore en bood mij per fax zijn diensten aan. Ik zag wel iets in die samenwerking en zo gingen wij aan de slag. Peter was net verhuisd van Hollywood naar Las Vegas. Hij wilde zich voor 100% toeleggen op het coachen van goochelaars en daarvan zijn er meer dan genoeg in Las Vegas, vandaar de verhuizing. In die tien dagen hebben wij als gekken gewerkt om alles voor de TV-opnamen op tijd voor elkaar te krijgen. De samenwerking met Peter beviel heel goed. Peter gaf mij veel goede aanwijzingen en oplossingen voor problemen, niets was hem teveel. Op elke vraag had hij het juiste antwoord, wat dat betreft kon je hem wel een magische encyclopedie noemen.

Twee jaar later was ik weer in Las Vegas om opnieuw in de World Greatest Magic Show op te treden. Ook toen was Peter weer mijn coach. Peter had het erg druk met o.a. ook de consults voor o.a. Siegfried & Roy, The Pendragons en Alaya. In elk programmaboek in Las Vegas kwam je dan ook de naam van Peter Pit tegen. Peter was het gelukt om in korte tijd een zaak op te bouwen, en dat op middelbare leeftijd, terwijl zijn suikerziekte hem behoorlijk parten speelde. Hierdoor moest hij zich altijd aan een streng dieet houden. Zijn grote wapen tegen zijn ziekte was zijn enorme gevoel voor humor. Ik ken weinig mensen waarmee ik zo heb gelachen als met Peter Pit. Misschien wel omdat we beiden uit Nederland kwamen en zodoende de valse schijn van Las Vegas konden relativeren. Ik denk met heel veel plezier terug aan de tijd die ik met deze grote theaterman heb doorgebracht. Urenlang praten over het vak en samen bedenken hoe nu verder… Peter ik ga verder!

"Las Vegas en de internationale goochelwereld will never be the same without you !"

Hans Klok


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 1 mei 2013 om 09.59 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 3, mei/juni 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder