Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Paul en Anja Philippart: contract voor Sun City

Paul en Anja Philippart: contract voor Sun City

Paul en Anja Philippart zijn aan het repeteren voor een grote show met nieuwe illusies, zangers en ballet voor het amusementspark Sun City bij Johannesburg in Zuid-Afrika. Corvelo meldde het nieuws al in zijn rubriek. Hij had het uit het blad Privé en Paul vond dat we het eigenlijk uit de eerste hand hadden moeten horen. We laten hem daarom nu zelf aan het woord.

Anja en ik werkten van de periode november '94 tot maart '95 in Zuid Korea, in het Sheraton Walker Hill Hotel. De show was geproduceerd door het Parijse Rios-Moore Productions, en was een z.g. extravaganza. Dat is een type show dat wij kennen als het Las Vegas-achtige soort, met veel danseressen, dansers, veren en topless. De show had in totaal 30 mensen op het podium, ballet en acts bij elkaar gerekend.

Toen wij daarvan terug kwamen lag er een fax voor ons van de producent van Sun City met het verzoek hem terug te bellen. Dat deden we, en hij vertelde ons dat hij al 13 jaar lang al de shows in Sun City geproduceerd had, dat waren altijd extravaganza's geweest, en nu wilde hij wel eens heel anders.

Het moest een illusieshow worden, en het moest absoluut origineel zijn en qua stijl afwijkend van alles wat hij al eens gezien had. Op mijn vraag hoe hij bij ons terecht was gekomen zei hij dat "iemand uit Amerika" ons sterk aanbevolen had naar aanleiding van bovengenoemde criteria. Erg vleiend en zoals blijkt, heeft het zin gehad. Er is iemand in Amerika die ik vreselijke dank verschuldigd ben.

Of wij ideeën hadden voor een show, en of wij hem binnen korte tijd konden ontvangen. Dat was uiteraard geen probleem. In die tussentijd vroeg hij om een videoband, zodat hij onze stijl kon bestuderen.

Enkele weken later kwam hij dan. Een aardige vent van middelbare leeftijd, maar waar wij onmiddellijk van begrepen dat hij wist wat hij wilde. Het werd ons dan ook duidelijk dat dit eerste gesprek meteen voor een groot deel beslissend zou zijn; óf wij zouden hem die dag kunnen overtuigen, óf wij zouden het meteen kunnen vergeten.

NAAR FLORIDA

Maar onze stijl sprak hem enorm aan, (dat had hij bij het zien van die videoband al meteen besloten) en onze ideeën en de energie waarmee wij die ideeën letterlijk op hem hebben afgevuurd, nog meer. Op zijn vraag of wij de komende paar dagen tijd hadden was het antwoord "ja", en letterlijk de volgende dag zaten wij, voor ons geheel onverwachts, in het vliegtuig naar Florida, voor de eerste bespreking voor "onze show".

Wij maakten kennis met de twee co-producers en de rest van het produktieteam: kostuumontwerpster, lichtontwerper, componist (want de muziek voor de show zal speciaal worden geschreven, georchestreerd en opgenomen), decorontwerper, choreografe en, niet te vergeten, John Thompson (voor velen bekend onder de naam "The Great Thomsoni'', als illusieontwerper.

Samen met dit hele team hebben wij, in de loop van verschillende vergaderingen in diverse delen van Amerika, een hele illusieshow samengesteld, waarin ook zangers en een groot ballet niet zullen ontbreken.

Wij vertrekken rond half februari naar Sun City, daar zullen gedurende zes weken de repetities plaatsvinden, wat ook wel nodig is, want er zitten meer dan tien nieuwe illusies in, en dat gaat niet zomaar. Naar mijn gevoel is zes weken eigenlijk nog te kort, maar... vooruit wij zullen er wel wat op vinden.


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 1 februari 2014 om 09.35 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 4, maart/april 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder