Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Oprichter Gonga onderscheiden

Oprichter Gonga onderscheiden

Hoewel het een gewoon lustrum lijkt, heeft de goochelvereniging GONGA haar 35-jarig bestaan uitbundig gevierd. De voornaamste reden was dat dit een goede aanleiding was om de oprichter De Busker nog eens in de schijnwerper te plaatsen. Op 6 oktober 1960 lag De Busker in het ziekenhuis en daar, op zijn ziekbed, heeft hij een goochelvereniging opgericht. Hij noemde die vereniging GONGA, wat staat voor "Gezonde Ontspanning Na Gedane Arbeid". De eerste leden werden geworven door middel van een dagblad-advertentie en de maandelijkse samenkomsten waren bij De Busker thuis. Na een aantal jaren, toen het ledental groter werd, moest er worden uitgeweken naar een horeca-onderneming. Bij het 35-jarig bestaan heeft het de koningin behaagd om aan de oprichter de eremedaille in zilver toe te kennen. Kees ontving deze onderscheiding op 6 oktober j.l. uit handen van de waarnemend burgemeester van Breda in aanwezigheid van zijn familie en veel goochelvrienden.

Een week eerder had GONGA al feestgevierd in "De Schans", een prachtig nieuw buurthuis in de Bossche wijk "De Maaspoort." Na de koffie werden de mannen en de vrouwen van elkaar gescheiden. De vrouwen gingen bowlen en de mannen wierpen zich, nadat een groepsfoto was gemaakt, op het "kringgoochelen." In de wijk "De Maaspoort" waren vijf gezinnen bereid gevonden om leden van GONGA te ontvangen. De huiskamers zaten vol goochelliefhebbers. In vijf groepjes werden de gezinnen bezocht en werd er voor de aanwezigen gegoocheld. Het publiek was tevens de jury en gaf punten aan de deelnemers. Vooraf was er een oriëntatierit die de deelnemers bij de diverse gastgezinnen bracht. De eerste prijs werd gewonnen door Richardo, de tweede door Hakarmi en de derde door Erico.

De lunch bracht de mannen en de vrouwen weer samen. 's Middags was er een lezing van Rinaldo over het goochelen met en het verzorgen van duiven, een optreden van Jan van Woesik die zelfs zingend manipuleerde en Rinaldo's eigen duivennummer in schitterend blauw rokcostuum. Gezamenlijk steengrillen vormde de afsluiting van een feestelijke zaterdag.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 7 januari 2014 om 09.50 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder