Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Okito 40 jaar

Okito 40 jaar

Op 26 april 1951, om precies te zijn om 23.30 's nachts, viel het definitieve besluit tot oprichting van een hechte en ambitieuze broederschap, Okito geheten. Op een schrijven van de eerste voorzitter, G. Barneveld, reageerde Okito zelf (Theo Bamberg) met een brief d.d. 1 oktober 1951: "I am perfectly satisfied to accept your propsition on being its Honorary President and to use my name in connection with same."

We zijn nu 40 jaar verder. Een groot feest werd het. Een korte opsomming van diverse happenings kan er een globale indruk van geven. Het belangrijkste echter, de ervaring te behoren tot een broederschap, laat zich moeilijk in woorden omsingelen.

Binnen kwamen o.a. gelukwensen van de NMU. Een vlotte ontvangst met Okitogebak en koffie bracht al de tongen los. Op Oosterse wijze werden de nieuwe clubinsignes uitgereikt. Op de foto reikt voorzitter Wim Broerse het insigne uit aan ons erelid Jan Ederveen-Janssen. Er volde nog veel. Ieder lid kreeg een fraai uitgevoerd boekwerkje met een levensbeschrijving van Okito, tevens een grote ingelijste foto van hem en later op de dag een Okito-box met toebehoren.

We zullen niet uitwijden over de voortreffelijke broodmaaltijd en de volmaakt verzorgde Chinese maaltijd. De gedachte alleen al daaraan doet ons heftig verlangen naar het 80-jarig jubileum! We zullen zwijgen over de feestrit met paard en wagen door Vlijmen en de puzzle-rit door Brabant.

Groot - en terecht - was de waardering van ieder lid voor de enorme inzet van de organisatoren en hun echtgenoten: Paul Barneveld (zoon van onze eerste voorzitter), Ries Hauer en Hans Koopmans. Er werd wat groots verricht.

K.R. Brinkman


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 8 april 2016 om 08.31 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder