Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Oëverblinder Philippart ster in Zuid-Afrika

Oëverblinder Philippart ster in Zuid-Afrika

De show "Beyond belief" loopt al weer een paar maanden in het Sun City Extravaganza Theatre bij Johannesburg met in de hoofdrollen Paul en Anja Philippart uit Eindhoven. In de kranten worden ze "outrageous illusionists" genoemd, "bizarre performers" en "oëverblinders". Kobus Burger schrijft in het blad "Beeld":

"Of jij dit nou wil glo of nie wil glo nie, in die magiese musiekproduksie gebeur daar dinge op die verhoog wat 'n mens maar sukkel-sukkel kan verklaar."

De gedegen voorbereiding op de show in de Verenigde Staten, blijkt vruchten af te werpen. Dit schrijft Paul er zelf over:

De show is een groot succes. Er wordt gesproken over de beste show die Sun City ooit gehad heeft en in de kranten noemen ze ons "the most extraordinary performers seen on stage for a long time." Toegegeven, dat is wel zo'n beetje mijn favoriete citaat uit de krantenkritieken. Maar veel mensen, ook veel pers- en t.v.-mensen, hebben ons herhaaldelijk gezegd dat ze graag een show van ons alleen zouden willen zien. Dat is dus misschien de volgende stap.

Zoals je kunt lezen in het programma is de show een liaison van de Illusie-show en de Legend-show. Legend-shows zijn erg "in" in Amerika op het moment en het komt er eigenlijk gewoon op neer dat mensen imitaties op de bühne brengen van levende legendes, zoals Michael Jackson, Madonna en noem maar op. Dat is op zich al een vorm van illusie, dus de producers vonden het een idee om dat te combineren met magic.

STERREN

Wij zijn de "sterren" in deze show, de kop, staart en het midden zogezegd en wij zijn dus degenen die alles laten gebeuren. Wij laten de legends verschijnen en halen er de nodige illusies mee uit. Dat doen we op onze bekende theatrale manier, soms sinister, soms komisch maar altijd met een bizarre knipoog, die zich uit in cartoonistisch en soms ook diabolisch gedrag en uiterlijk. We werken puur met bodylanguage en mimiek, geen spraak en hebben ons repertoire daarbij grondig uitgebreid met veel nieuwe illusies. Maar ook klassieke manipulaties hebben we in ons jasje gestoken en brengen we ten tonele.

Zo zitten we op een gegeven moment in een Hotel-Lobby-scène, waar van alles vreemds met de tafels, de wijn en de mensen gebeurt. Of in de opening, waar Anja en ik de hele cast tot leven brengen. De magie in de show hebben Anja en ik helemaal zelf (binnen de parameters van het concept, een concept van de twee Amerikaanse producers) kunnen en mogen invullen. Dat hebben we samen met John Thompson gedaan en erg succesvol, al zeg ik het zelf. De costuums zijn speciaal ontworpen en gefabriceerd voor ons, in constant nauw contact met Anja natuurlijk, die als een teckel waakt over onze look. De muziek voor de look-a-likes is gecovered, maar alle muziek voor de illusies is speciaal gecomponeerd en geproduceerd. Alle muziek is in samenwerking met mij en John Thompson gemaakt, zodat we zeker konden zijn dat die, behalve mooi, ook functioneel zou zijn.

OPWINDING

We hebben dus veel in de melk te brokkelen gehad en dat is zeer de moeite waard geweest. Ons contract hier loopt officieel tot 15 maart 1997, want shows hier lopen normaal gesproken een jaar. Ze hebben al gevraagd of we er nog een jaar aan vast willen plakken, want ze willen de show nu al een jaar langer laten draaien vanwege het succes. Wij hebben echter nog niets toegezegd, want er zijn al kopers uit Las Vegas en Reno geweest voor deze show en verder hebben we uit Australië, maar ook uit Europa aanbiedingen gehad voor een grote productie van onze eigen show, dus niet binnen de parameters van de producers, maar met de producers als geldschieters en organisatoren en verder helemaal op onze voorwaarden en naar onze ideeën!! Het is dus een opwinding in Huize Philippart en we weten nog niet zo goed wat we allemaal gaan doen, maar er broeit in ieder geval weer iets.

In dat geval kunnen we ons uitleven als het gaat om dramaturgische invulling en uitvoering, want dan zullen wij het helemaal voor het zeggen hebben. De ideeën daarvoor zijn zich al langzaam aan het ontwikkelen en we zien wel wat eruit komt.

Het is volgens mij nooit goed om te lang van te voren te plannen, maar wel om er vast van te dromen. Als de dromen dan klaar zijn, weet je tenminste wat je gaat plannen, nietwaar?


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2013 om 00.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 1, september/oktober 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder