Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nogmaals: table magic

Nogmaals: table magic

Bijzonder interessant artikel van Phoa Yan Tiong over table magic. Hij noemt diverse omstandigheden van locaties waar gewerkt moet kunnen worden. Maar eentje, zelf aan den lijve ondervonden, wordt niet genoemd in Phoas rijtje en dat is 'gekleed in smoking' in een subtropisch zwembad, langs de tafeltjes rond het water.

Mijn God ... wat een hitte en zweten! Maar deze anekdote is niet de reden dat ik op zijn artikel wil reageren. Zijn verslag staat bol van bruikbare tips, alleen zijn de omstandigheden bijna altijd weer anders dan de vorige en vergen derhalve uiterste aanpassingen. Het is niet zelden gebeurd dat ik halverwege een truc de rest van de routine moest afmaken in pantomime, omdat de muziek plotseling een oorverdovende meezinger inzette. De muziek hangt vaak af van de 'aard' van het feest waar je komt.

Bij een zakelijke receptie bestaat de muziek meestal uit een 'behang-pianist', zodat je rustig kunt werken. Maar een personeelsfeest is andere koek. Hier kom je vaak bands tegen met kennelijk gehoorproblemen. Dat is nog niet zo erg, ware het niet dat ze denken dat de aanwezigen daar ook net last van hebben.

Dan wordt het voor de tafelgoochelaar een extra handicap en kun je soms mooie trucs waar wat aardige en leuke teksten aan te pas komen, wel vergeten. Gewoon visueel sterke toertjes doen is dan, gezien de omstandigheden, nog het best. Of wat te denken van een plotselinge polonaise waar iedereen zonodig aan mee moet doen! Snel je truc afmaken, of je staat binnen de kortste keren moederziel alleen bij een tafeltje met lege stoelen ... Het beste is om dan maar een colaatje aan de bar te gaan halen. Of je gaat op zoek naar wat oudere mensen die meestal niet meehossen. Zij zijn weer heel blij dat je bij hen aan tafel komt.

Adequaat reageren op de ongelooflijk vele werk- en sfeeromstandigheden is het allerbeste, maar ook het moeilijkste van het 'tafelen'.

Ligando


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 12 september 2014 om 11.51 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder