Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | N.M.U. op bezoek bij Rotterdam

N.M.U. op bezoek bij Rotterdam

Op donderdag 6 oktober is het Dagelijks Bestuur (DB) van de N.M.U. op bezoek geweest bij Goochelclub Rotterdam (G.C.R.). De voorzitter opende de clubavond op de gebruikelijke wijze, met als aanvulling een hartelijk welkom aan het voltallig D.B. Hans Suijs en Martin Hanson werden dus dubbel welkom geheten, omdat zij beiden lid zijn van G.C.R. en zitting hebben in het DB.

Na het afwerken van de clubagenda kreeg Ted Winkel het woord. Hij bedankte G.C.R. voor de gastvrijheid en bood hierna de gelegenheid om vragen te stellen aan het DB. Paul Morak vroeg of de N.M.U. meer structuur kan brengen in de begeleiding van de jeugd. Ted Winkel antwoordde: "Er is ooit mee gestart, maar met veel haperingen. Er wordt op het ogenblik gewerkt aan een schriftelijke cursus waaraan o.m. Thijs de Jong (G.C.R.) meewerkt. Zo'n voorbereiding vergt de nodige tijd en of de cursus bruikbaar is, zal de toekomst leren. Een direct advies is: ga te rade bij andere clubs met een jeugdafdeling."

Martin Tonelli zei dat het allerbelangrijkste is om een jeugdafdeling draaiende te houden, dat er minstens twee of drie senioren zich hiervoor volledig inzetten. Laat aan de jeugd zien wat er met een goocheldoos te doen is, en maak ze op die manier enthousiast.

Laat andere leden van de club aan de jeugd zien wat met veel oefening te bereiken is en activeer ze daarmee. Op de vraag of hier, net als in Amerika, een jeugdzomerkamp te organiseren is, antwoordde Ted dat dit wel zeer kostbaar zal zijn. Martin Hanson vroeg of dan bijv. een dag voor de jeugd georganiseerd zou kunnen worden. Het antwoord hierop was dat daar aan gewerkt wordt en een jeugdstudiedag zal worden gehouden in plaats van een gewone studiedag. Ook werd nog gevraagd of een eerste-prijswinnaar op een congres zich kampioen van Nederland mag noemen.

Het antwoord is neen, dat mag alleen de Grand Prix-winnaar. Dat het toch gebeurt, wordt door de N.M.U. niet op prijs gesteld. Na dit vragenuurtje volgde een korte pauze en daarna werd er natuurlijk nog gegoocheld. Van het DB waren dat Ted Winkel, Martin Tonelli en Wim Bos, terwijl van G.C.R. Paul Morak, Piet Kesteloo, Wim Dubois, Dick van der Zwan, Kees Streefland en Hans Rademaker hun kunsten vertoonden.

Piet Kesteloo


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 16 september 2014 om 07.28 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder