Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | N.M.U. bij Centraal Nederland

N.M.U. bij Centraal Nederland

Elke tweede maandag van de maand houdt de Magische Kring Centraal Nederland zijn clubavond. Zo ook in september. Er was een zeer hoge opkomst. Dit was namelijk het eerste samenzijn na de gebruikelijke vakantieperiode.

Een ieder was boordevol enthousiasme om elkaar de laatste nieuwtjes, kneepjes en leuke ervaringen te laten meebeleven. Het hoogtepunt van de afgelopen maand was het optreden van David Copperfield in Ahoy. Vele clubleden, waaronder ikzelf, hebben enorm genoten van de acts die ons werden voorgeschoteld.

Het verheugde ons ook om op deze avond een afvaardiging van de N.M.U. te mogen ontvangen, onder aanvoering van Ted Winkel. Uiteraard werd er ook gegoocheld.

Wim Bos (N.M.U.) beet de spits af met 'n kaarttruc.
Hans Suys (N.M.U.) liet ons een truc zien met visitekaartjes, voor elke dag van de week.

Ted Winkel (N.M.U.) liet ons een illusie in het klein zien, waarbij een kaart op wonderbaarlijke wijze verwisseld wordt in een kaartdoosje. Verder nog een knap mentaal effect.

Onze "ouwe" getrouwe Cees de Vries toonde ons Overkill van Ed Marlow, een bijzonder leuke kaarttruc, opgedoken in de boeken van Paul Harris.

Tevens liet hij ons een beschrijving zien van mes-door-jas, naar aanleiding van het vertonen van dit prachtige effect op de televisie.

Gregor Rozenberg, onze kaartfanaat, deed een bijzondere mentale truc uit Thailand met een bepaalde kaart voor elke maand.

Menozi, onze Amerikaan, liet allemaal rook uit z'n mond komen, vervolgens een bal die alsmaar groter werd, met als climax dat deze op het eind veranderde in een kubus.

Mivresto, ondergetekende, vertoonde de getallentruc 'Six for Nine', een giller van een pocket trick.

Het was een oergezellige clubavond.

Michel Vredendaal


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 23 juni 2014 om 08.35 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 2, november/december 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder