Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | N.M.U.-bestuur op bezoek bij Goochelkring Alkmaar

N.M.U.-bestuur op bezoek bij Goochelkring Alkmaar

In het kader van de clubbezoeken door de N.M.U. waren op 22 februari jl. Tonny van Dommelen en Ted Winkel naar Alkmaar gekomen om een clubavond van de Goochelkring Alkmaar (G.K.A.) mee te maken. Gediscussieerd werd over:

- Toename 'losse' goocheldagen buiten de N.M.U. omdat die versnippering van het publiek en problemen met de programmering met zich mee brengen. Hoe samen te werken? Wellicht terug naar een tweejaarlijks congres, waardoor concoursdeelnemers zich ook beter kunnen voorbereiden.

- Congrespubliek neemt een afwachtende houding aan waardoor het voor een organiserend comité moeilijk is 'grote namen' binnen te halen voor het gala en de lezingen. In de ons omringende landen heerst een grote loyaliteit en continuïteit onder het congrespubliek. Is het weer de 'zuinige' Nederlandse mentaliteit die ons hier opbreekt?

- De Nederlandse congressen zijn begrijpelijkerwijs kleinschalig in vergelijking met Britse en Duitse congressen. Kunnen we niet samenwerken met bijv. België? Dit zou ook drukken op de kosten voor de publicaties zoals Informagie.

- Hoe krijgen we een betere pr en de pers op onze hand? Dit blijft moeilijk omdat goochelen door de pers helaas vaak niet sensationeel genoeg bevonden wordt. Hier ligt een schone taak voor een pr-man/vrouw; de geschikte kandidaat blijkt echter niet te vinden.

- Het probleem om sponsors te vinden die een congres financieel willen steunen.

Er werd ook nog over de invulling en opbouw van de studiemiddagen en de coachingdagen gepraat. Wonderwel bleef de kwestie 'jurering op een nationaal congres' buiten de discussie.

In hun lobby voor organisatoren voor een Nationaal Congres, drongen Tonny en Ted er voorts op aan dat de clubs ook eens serieus kijken naar samenwerking met andere (kleine) clubs. Veel kleinere goochelclubs denken vaak ten onrechte dat het organiseren van een congres buiten hun mogelijkheden ligt.

Naast bestuurlijke zaken werd er ook nog van gedachten gewisseld over de goochelkunst in zijn algemeenheid en technieken voor de table-hopper. Onnodig te zeggen dat de N.M.U. afgevaardigden niet alleen waren gekomen om te praten; zo werd er ook gezamenlijk druk gegoocheld. Mede hierdoor vloog de avond om. Wij waren het er allemaal over eens dat het een welbestede avond was. Zeker een aanrader voor de andere clubs. Als we de goochelkunst op een hoger plan willen brengen, is goede communicatie een vereiste!

Arnoud van Delden


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 4 september 2015 om 10.41 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 5, mei/juni 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand oktober.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder