Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | N.M.U.-bestuur bij Magische Ring Friesland

N.M.U.-bestuur bij Magische Ring Friesland

Onder de slogan 'Het N.M.U.-bestuur komt naar u toe' bezochten Martin Tonelly en kersverse voorzitter Ted Winkel in april een bijeenkomst van de Magische Ring Friesland. Deze bijeenkomsten vinden maandelijks plaats in dorpscafé annex hotel Goeres in Oldeboorn. In een zaaltje waar vele goochelmeesters reeds hun lezing brachten.

De leden van het dagelijks N.M.U.-bestuur constateerden dat het verenigingsleven van deze goochelclub zich vooral kenmerkt door een hoge mate van gezelligheid. Goochelen is de bindende factor voor het sociaal samenzijn van dit uiterst gemêleerd gezelschap. Naast een groei door leergierige amateurs zijn ook profs zoals Manro Potman en Henk Arnoldus een welkome aanvulling van het ledenbestand.

Las Vegas

In het begin van de avond verhaalde Peter Plantinga over zijn congresreis naar Las Vegas, daarbij aangevuld door reisgenoot Ted Winkel. Beide deden genoeg ideeën op die bij kunnen dragen aan het ontwikkelen van een nieuwe congresformule. Ideeën die de M.R.F. graag noteert vanwege het organiseren van het Nationaal Congres in 1996 (zie kader).

Ted Winkel legde uit dat de bezoeken aan de goochelclubs zeker de moeite waard zijn. De N.M.U.-leden kunnen nu 'face to face' onderwerpen met het bestuur bespreken. Irritaties worden weggenomen, misverstanden rechtgezet en positieve kritiek zet het Dagelijks Bestuur aan het denken. Ook in Friesland de vraag om reacties op het N.M.U.-beleid. Manro vroeg in hoeverre het huidige jureringssysteem de oorzaak is van het lage deelnemersaantal bij het concours. Ted Winkel geeft aan dat degene die twijfelt aan de zorgvuldigheid van de jury contact met hem op kan nemen. Hij wil deze leden persoonlijk overtuigen en graag overhalen om mee te doen.

Noordelijke V.O.C.-dag

De nieuwe N.M.U.-voorzitter plaatste tevens het voorstel om een V.O.C.-dag te organiseren in samenwerking met de Noord-Oostnederlandse en Noord-Westduitse goochelclubs. De M.R.F. staat hier niet afwijzend tegenover, mede omdat dit publicitair een goede aanloop is naar het congres in 1996. Wel zou het graag zien dat de eerste V.O.C.-dag door een andere Noordelijke club georganiseerd wordt.

Een jeugdopleiding zal voorlopig in Friesland niet van de grond komen. Wel wil de M.R.F. jeugdige liefhebbers doorgeven aan Passe Passe.

Tijdens het vaste avond-onderdeel Vrij Goochelen bleek de komst van Ted Winkel een extra dimensie te krijgen in de vorm van een professionele table-act. Martin Tonelly was vlak daarvoor vertrokken met een halve liter Beerenburg en een 'Frysk' paspoort, een geste die Ted Winkel later ook te beurt viel nadat hij de aanwezigen bedankt had voor deze typische Friese verenigingsavond.

Ritsko van Vliet jr.

Nationaal congres 1996

De Magische Ring Friesland organiseert van vrijdag 17 mei t/m zondag 19 mei 1996 (Hemelvaartsweekend) het Nationaal Congres voor de Goochelkunst in Leeuwarden. Het congres wordt gehouden in de nieuwe stadsschouwburg De Harmonie. Deze accommodatie wordt januari 1995 officieel geopend en bevat alle mogelijkheden voor een verrassend magisch congres.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 20 oktober 2015 om 10.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 6, juli/augustus 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder