Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nieuws van de Congresjoker (3/4)

Nieuws van de Congresjoker (3/4)

Zo, daar ben ik weer. Vorig jaar beloofde ik u om terug te komen in 1992. Wordt dit een magisch jaar? Dat is zeker, want voor de goochelkunst wordt op de data 12, 13 en 14 juni 1992 een nationaal congres georganiseerd. Maar dit wist u reeds.

Wel, beste mensen, daar wordt momenteel hard aan gewerkt en.... er zijn resultaten bereikt. Ik ga u een paar van die resultaten noemen. Buiten de reeds eerder genoemde coryfeeën komen Aenigma, de raadselachtige Nederlandse grootmeester, Alpha met zijn gevleugelde assistenten en Otto Wessely. Voorts zijn nu ook officieel geboekt de FISM-prijswinnaars Juan Mayoral met zijn elegante act en Makha Tendo met een verbluffend manipulatienummer. Dan kunt u ook genieten van Tommy Wonder. Wat hem betreft geldt "goede wijn behoeft geen krans". U kunt van hem genieten in het close-up gala op vrijdagavond 12 juni. In ditzelfde gala treedt Simo Aalto op. Dit is de Finse FISM-prijswinnaar in de categorie micromagie. Voor de leergierige congressisten - en wie zijn dat niet? - presenteren Roy Roth, Simo Aalto, Makha Tendo en Bob Little een lezing.

Tot zover enkele namen. Het leuke is dat er steeds nieuwe "sterren" contact zoeken met de organisatie. Het programma wordt dus steeds interessanter.

Het organisatiecomité rekent ook op een sterke bezetting in het NMU-concours. Maar daarvoor is het wel afhankelijk van de Nederlandse goochelverenigingen. De vraag is: wacht niet te lang met uw aanmelding om het NMU-concours tot een hoogtepunt te kunnen maken van het congres 1992.

Trouwens, een vroegtijdige aanmelding is belangrijk. De eerste 250 aanmeldingen zijn nu reeds verzekerd van een Japans geschenk. Deze fantastische attentie wordt aangeboden door de FlSM-President 1994. Mensen, er gebeuren zoveel leuke dingen. Jullie zouden eigenlijk eens achter de organisatieschermen moeten kijken. Er zou een film van kunnen worden gemaakt. Dit organisatieteam prijst zich gelukkig met de geweldige medewerking van een kundig artistiek directeur, Richard Ross, die in samenwerking met de firma Jan Monnikendam het theatergala regisseert en samenstelt. Plus een Cees Faber, die voor prachtig drukwerk zorgde. Alsmede een Eric Voss, die het sprekende vignet ontwierp, waaruit de Joker zij boodschappen laat horen. Wel, dat waren weer wat namen. Nu uw naam nog op de lijst van de congresdeelnemers. Dan wordt het een echt feest. Het congrescomité verwacht u. En... aanmelden plus betalen voor 1 mei 1992 is extra voordelig!


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 28 mei 2016 om 09.57 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 4, maart/april 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder