Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nieuwjaarstreffen 1995 - Een geslaagde start van het nieuwe goocheljaar

Nieuwjaarstreffen 1995 - Een geslaagde start van het nieuwe goocheljaar

De Magische Kring Centraal Nederland (M.K.C.N.) heeft het juiste concept gevonden om het nieuwe jaar te starten met een Nieuwjaarstreffen dat in bijna alle opzichten garant staat voor een heerlijke dag van ontmoetingen, workshops, lezingen, dealers, vlooienmarkt, exposities en een afsluitend programma in de theaterzaal. Voor een gering entreebedrag krijgt men een dagvullend programma aangeboden. Velen hadden daar ook gebruik van gemaakt. De één vond het cultureel centrum 't Zand in Maarssen vrij makkelijk, een ander had wat meer moeite om er te komen (tip: voeg volgende keer een routebeschrijving bij).

De leden van de M.K.C.N. stonden allen klaar om zo'n 250 goochelliefhebbers welkom te heten. Workshops en lezingen van Wim Cloosterman, Tonny van Rhee en Robert Blake gaven voldoende tips en ideeën om thuis weer stevig aan de slag te gaan met onze zo mooie kunst.

Een goed gesorteerde dealermarkt toonde ons het laatste nieuwe; de vlooienmarkt had wat meer deelnemers mogen hebben. Exposities op het gebied van kaarten, oude apparaten, Tarotkaarten en voorbeelden van optische illusies zorgden ervoor dat men zich niet hoefde te vervelen.

Een goede greep was het uitnodigen van het lekenpubliek voor het middagprogramma, waarin leden en niet-leden hun beste beentje voor zetten, om voor de in behoorlijke getale opgekomen toeschouwers op te treden. Leuk was de opmerking van een schattig klein meisje dat aan een van de goochelaars (die met een goochelattribuut in de hal stond) vroeg: "Meneer laat u dat eens zien", waarop de goochelaar zei: "Dat kan ik niet, want dat heb ik net bij een dealer gekocht." Waarop het meiske zei: "Maar u bent toch een góóchelaar?"

Tijdens de voorstelling traden op: Probas, Kees Schoonenberg (heerlijke conférence), Winfried & Angelique, Elramo, Clown Coco, John van der Ham en de immer actieve Robert Blake. Een goed gala met prima optredens (waarbij Clown Coco van mij niet hoefde). Clown Rico deed het beter als presentator, met goede muzikale begeleiding van Roelof Kuipers.

Zij die er niet waren, hebben een gezellige dag gemist.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 6 januari 2015 om 08.47 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 4, maart/april 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder