Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nieuwjaarsreceptie M.K.A. (7/4)

Nieuwjaarsreceptie M.K.A. (7/4)

Elk jaar houdt de Magische Kring Amsterdam een nieuwjaarsreceptie, dit jaar alweer voor de derde keer. Naast de junioren waren ook de oudere leden aanwezig, evenals leden van andere goochelverenigingen. Ik moest om 18.00 uur van huis weg om om 18.30 uur bij de E. J. van Det-school te zijn, waar de nieuwjaarsreceptie werd gehouden. Ik zou deze keer voor eerst mijn toneelact doen, dus ik was wel gespannen. Er waren nog twee jongens die ook hun toneelact deden, n.l. Michelle Blanc en Marco Aarsen. Ik hoefde pas na de pauze op te treden, dus ik had veel tijd om mij te prepareren. Aan het begin van de avond kreeg de MKA een prachtige close-up-mat, die je in verschillende standen kan gebruiken (er zat n.l. een soort zak met kleine plastic balletjes onder, waardoor de mat in alle standen gezet kan worden). Dit cadeau werd aangeboden ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de MKA-J. De familie Faber had heerlijke hapjes klaargemaakt voor tijdens de pauze en er was voor iedereen wat te drinken. Mijn act ging goed en Cees Faber was erg tevreden. Ik heb niet zo veel van de close-up goochelaars en de 'table-hoppers' gezien, maar wel van een paar jongens, zoals Marcel Kalisvaart. Hij deed de truc met het koperen buisje met een slotje en een tientje dat je moet signeren; je laat het tientje vervolgens verdwijnen en het zit in het buisje. Aan het einde van de avond kreeg iedereen de helft van een doorgeknipte speelkaart. De andere helft van de kaart was geplakt op een cadeau dat daar op een tafel lag. Zo ging iedereen na afloop naar huis met een mooi goochelboek, een tijdschrift, strip of een grappig spel. Kortom, het was een leuke avond!

Willem van der Veer, Amsterdam


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 15 februari 2014 om 09.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 4, maart/april 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand november.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder