Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nederlandse goochelaars veroveren Berlijn

Nederlandse goochelaars veroveren Berlijn

Terwijl Berlijn zich begin november opmaakte voor een van de grootste demonstraties tegen rassenhaat, demonstreerden Nederlandse goochelaars hun kunnen tijdens een vijfmaal herhaalde galashow in het knusse theater Saalbau in de wijk Neukölln.

Tommy Wonder en Winfried & Angelique vormden de Nederlandse inbreng van een internationale galashow welke plaatsvond t.g.v. de Europese Jeugdkampioenschappen in de goochelkunst, de 4e Prix Juventa Magica. In deze galashow zagen wij verder de ook bij ons bekende Mila Trnka uit Praag, weliswaar een dagje ouder geworden maar nog steeds met een goede act in een typisch Boheemse stijl.

Frank Schmidt is de huidige jeugdkampioen van Duitsland; een naam om te onthouden. Frank brengt een act in stijl van een disco met voortreffelijke goochelkunst. Duo Satori heeft een mentale act uit de voormalige DDR, Sven Richter is een droogkomische act vanuit het Duits-Zwitserse grensgebied, het duo Valer uit Praag bracht een wervelende show met veel glamour en glitter en tenslotte een ster om nooit te vergeten, Frank Rossi, een buikspreker van wereldformaat uit Bremen. Ik had het genoegen om alle vijf de galashows te mogen bezoeken. Voor mij hadden er nog wel vijf bij gemogen.

Het concours bevatte veel jeugdig talent tot 28 jaar in de diverse klassen. Overtuigend winnaar werd de ook bij ons bekende sympatieke Russische goochelaar uit de Moskouse school Mischa Valigura in de klasse Algemene Goochelkunst èn het hoogste aantal punten van het concours, winnaar cartomagie werd de 16 jarige Pit Hartling. Onze El Ramo verdedigde zijn twee jaar geleden gewonnen wisselprijs in de klasse manipulatie. Hij moest met een nieuwe act dit keer de prijs afstaan aan André Eichhorn.

Lezingen en workshops met o.a. Tommy Wonder, Jochen Zmeck en Mila Trnka plus een dealershow zorgden voor een goede sfeer en onderlinge vriendschappen. Over twee jaar nodigt de Magische Zirkel van Berlijn onder voorzitterschap van Argola ons weer uit. Berlijn blijft een reis waard.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 30 december 2015 om 09.11 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 3, januari/februari 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder