Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nederlandse goochelaars veroveren Berlijn en Hamburg

Nederlandse goochelaars veroveren Berlijn en Hamburg

In augustus vierde de Magische Zirkel van Berlijn haar 75-jarig bestaan en organiseerde ter gelegenheid daarvan voor zo'n 450 trouwe aanhangers van de goochelkunst in Berlijn een zgn. Magic Riverboat Shuffle. Met een dixielandband, een uitgelezen buffet en 10 table-hoppende leden van de MZ Berlin (waaronder uw scribent) werd er gevaren op de Berlijnse wateren, bij een heerlijke temperatuur, tot 01.00 uur in de nacht. lk ontdekte dat Berlijn meer bruggen en water heeft dan Amsterdam.

Vervolgens organiseerde de MZ Berlin een viertal Gala's waarin naast o.a. Larry Parker uit Engeland onze Ted Winkel en Paul Morak schitterden. Het Berlijnse publiek is een echt theaterpubliek en dat laat zij merken ook. Gul applaus en veel open doekjes zorgden voor vier dagen internationale goochelkunst. Verder traden op in deze gala Die Zauderer-Dr. Eckart Von Hirsch-Hausen-Dart & Danë-Horst Gille en Iris & Frank Musilinski, allen uit Duitsland. De gala werd gepresenteerd door de voorzitter van de MZ Berlijn, Dieter Michel-Argola.

Tussen de gala's in presenteerde Piet Hart in de foyer zijn reizende tentoonstelling over optische illusies.

Op zaterdagmiddag 21 oktober waren alle medewerkenden en vele vrienden van andere verenigingen bijeen in het gezellige verenigingslokaal van de MZ Berlijn voor een verjaarsvisite. De leden hadden gezorgd voor drankjes en hapjes en er waren geestige speeches en cadeaus van o.a. Ted Winkel (NMU) - Paul Morak (Goochelclub Rotterdam) - Piet Hart (Fred Kapsring) Eberhard Riese (Magische Zirkel Von Deutschland) e.v.a.

Tijdens dit feestje werd opnieuw bevestigd dat onze goochelkunst internationaal is en veel vrienden maakt. Ondergetekende ontving de zilveren speld van de MZ Berlin voor zijn langjarige kontakten tussen de Nederlandse en Duitse goochelwereld.

Tenslotte vonden er in het weekend van 3, 4 en 5 november de Duitse jeugdkampioenschappen in de Goochelkunst plaats in Hamburg. De Magische Nordlichter had de organisatie op zich genomen. Naast het concours met 25 deelnemers was er een gala met o.a. een prima optreden van FL!P. Een traditionele vlooienmarkt, een dealershow en lectures van Alexander De Cova, Fl!p en Christoph de magiër.

Al met al hebben dit jaar Nederlandse goochelaars hun beste kunnen laten zien in Berlijn en Hamburg, met zo wij later hoorden alleen maar positieve geluiden van de kant van onze goochelvrienden over de grens.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 9 januari 2014 om 10.02 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder