Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Najaarsvergadering van het Algemeen Bestuur

Najaarsvergadering van het Algemeen Bestuur

Op 5 november jl. werd in Utrecht de vergadering van het Algemene Bestuur (AB) van de N.M.U. gehouden. Onderstaand beknopt verslag werd geschreven door Wim Bos.

Hier volgt een samenvatting waarin de belangrijkste besluiten zijn vermeld. Het verslag van de vergadering van 26 maart wordt na enkele kleine aanvullingen/wijzigingen goedgekeurd.

Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1994 Rotterdam

De organisatie van het congres was teleurgesteld over het lage aantal deelnemers, waarvan er ook nog velen erg laat inschreven. Dit geeft organisatorisch grote problemen. Binnen de deelnemers was vooral het aantal leden van bij de N.M.U. aangesloten verenigingen gering.

Het AB is van mening dat het een prima congres was, waarmee de organiserende Goochelclub Rotterdam wordt gecomplimenteerd.

Goochel Festival 1995 Enschede

In Informagie 6e jaargang nr. 1 (september/oktober 1994) verscheen een artikel van Ted Winkel: 'Congressen, als wij het nu eens een keer anders gaan doen ...'

Op basis van deze gedachte organiseert Goochelclub Twente op 2 en 3 september 1995 een Goochel Festival in Enschede.

Het opmerkelijkste daarbij is dat er een voorselectie plaatsvindt van de concoursdeelnemers, om te bereiken dat het betalend lekenpubliek alleen kwalitatief goede nummers te zien krijgt.

Een andere opmerkelijke zaak is dat aan de drie artiesten die het hoogste aantal punten krijgen van de jury, geldprijzen ter beschikking worden gesteld.

Nu reeds het dringend verzoek spoedig in te schrijven. Snelle inschrijving en betaling levert een aanzienlijke korting op.

Nadere informatie hierover via de folders van de Goochelclub Twente en via Informagie.

Het AB ging na ruime discussie akkoord met de opzet van het Goochel Festival.

Jeugdstudiedag op 2 april 1995

Onder het motto 'Voor de jeugd, door de jeugd' organiseren een aantal jongeren (onder het wakend oog van het Dagelijks Bestuur van de N.M.U.) op 2 april 1995 een studiedag voor de jeugd tot ongeveer 30 jaar.

Ouderen hebben alleen toegang op uitnodiging!

Informagie

Aan de verenigingen wordt dringend gevraagd meer kopij te leveren. Informatie over allerhande activiteiten is welkom, en vooral ook trucbeschrijvingen.

Voor belangstellenden is het volledige verslag ter inzage bij de AB-afgevaardigde van hun vereniging.

Wim Bos


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 5 september 2014 om 07.56 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale media



Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder