Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Najaarsvergadering van de N.M.U.

Najaarsvergadering van de N.M.U.

Op 4 november j.l. werd in Utrecht de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van de N.M.U. gehouden. In zijn openingswoord feliciteert de president Ted Winkel de afgevaardigde van TOI TOI, welke vereniging juist op deze datum haar 3e lustrum viert. Vervolgens wordt een aantal ingekomen stukken doorgenomen. Het verslag van de vergadering van 25 maart j.l. wordt met enkele kleine aanpassingen goedgekeurd.

Goochelfestival 1995 te Enschede.

Bert Speelman van de organiserende vereniging Twente geeft een korte terugblik op het festival. Als meest hinderlijk voor de organisatie heeft hij de zeer late inschrijvingen ervaren. Voorts vraagt hij zich af hoe lang nog een congres kan worden georganiseerd zonder medewerking van grotere sponsors. Resumerend kan worden vastgesteld dat het een geslaagd festival is geweest. Onder de festivaldeelnemers is een enquête gehouden over de iets andere opzet dan die van de gangbare congressen. Uitgebreid wordt bediscussieerd of, en zo ja, in hoeverre met de resultaten van deze enquête rekening kan of moet worden gehouden bij de organisatie van het congres 1996 in Leeuwarden. Duidelijk wordt dat het concours weer zal worden ingedeeld in categorieën, dat een vorm van voorselectie zal plaatsvinden en dat alle prijzen zullen worden uitgereikt.

Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1996 te Leeuwarden.

Ritsko van Vliet Jr. van de Goochelkring Friesland geeft een overzicht van de huidige stand van zaken. Er wordt aangegeven dat de inschrijfformulieren zeer binnenkort zullen worden verzonden. Hij roept op zo snel mogelijk in te schrijven. De organisatie weet dan eerder op hoeveel congressisten kan worden gerekend en de congressist kan een beduidend bedrag aan bijdrage besparen.

Bestuursverkiezing.

In de plaats van de, om gezondheidsredenen, aftredende Martin Schönfeld, wordt bij acclamatie Henk Kinnegen gekozen als lid van het dagelijks bestuur (DB).

Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1997

Het AB gaat ermee accoord dat het congres in 1997 wordt georganiseerd door de N.B.G. Deze vereniging bestaat in 1997 50 jaar.

FISM 1997 te Dresden

Martin Hanson geeft een overzicht van de activiteiten die zijn gestart rond de Kernploeg. Om het ambitieuze plan te kunnen uitvoeren is een aanzienlijk bedrag nodig. Om bij sponsors en subsidiegevers positieve reakties te kunnen krijgen op aanvragen, is het van groot belang dat de N.M.U. zichzelf ook inspanningen getroost gelden bijeen te krijgen. Een aantal mogelijkheden wordt doorgenomen, er vanuitgaande dat het toch mogelijk moet zijn vanuit de N.M.U. een bedrag ter grootte van 10% van de begroting bijeen te brengen. Vooralsnog blijft het AB van mening dat de "Kernploeg" moet blijven, dit kan een goede stimulans betekenen voor de goochelkunst in Nederland.

Wim Bos Secretaris N.M.U.

NB. Het complete verslag is ter inzage bij de AB-afgevaardigden van de bij de N.M.U. aangesloten verenigingen.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 13 januari 2014 om 09.15 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder