Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Me gulden!

Me gulden!

"Wel", zei de professor, toen 't weer stil was, "nu ga ik guldens te voorschijn toveren." Hij greep een jochie op de eerste rij bij zijn microscopisch kleine neusje en toonde het geldstuk. "Alsjeblieft!" zei hij. Het knaapje betastte, in aandoenlijke verbazing, zijn geringe reukorgaantje, maar de goochelaar snelde alweer voorwaarts, trok guldens uit oortjes, broekspijpen en schone hesjes en zaaide verbijstering alom. Toen kwam hij bij mijn buurman, die vijf jaar was en blond. "Aha, er zit er nog een in je neus," riep de professor, en daar had-tie hem al, tussen duim en wijsvinger. Terwijl hij terugliep naar het toneel, gebeurde er iets merkwaardigs. Het jongetje stond op en ging 'm na. "Meneer!" riep hij. "Meneer, ik wil me gulden!" De goochelaar, die weer op de planken stond, keek hem lachend aan. "Nee, dát gaat niet, kleine baas, ga maar gauw zitten!" zei hij en beschouwde het incident als afgedaan. Maar het jongetje bleef waar-iewas. "t Is mijn gulden. Hij zat in mijn neus!" riep zijn hoge stemmetje. "En nou gaan we koekjes bakken van papier!" sprak de professor afleidend. "Moeten jullie goed opletten?' "Ik zal het tegen m'n vader zeggen!" schreeuwde het blonde jongetje. "'t Is toch zeker mijn gulden. Menéér! Menéér!" Men heeft hem tenslotte verwijderd, of hij een anarchist was, die een plechtigheid verstoren wilde. En dat, terwijl hij alleen maar op zijn recht stond. Wát een wereld...

Uit: Honderd Dwaasheden door Simon Carmiggelt. Amsterdam de Arbeiderspers, 1946.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 5 april 2016 om 07.56 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 1, september/oktober 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder