Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magische momenten

Magische momenten

Het congres is voorbij, de herinneringen blijven. Ieder heeft zijn eigen favoriete 'magische momenten'. Hier die van mij.

Het meest hartverwarmende moment.

Toen de jeugdige Roëll zijn - zeer verdiende - juniorenprijs in ontvangst kwam nemen, straalde hij zo van geluk dat geen van de juryleden dat ogenblik snel zal vergeten.

Het meest geraffineerde moment.

Toen Rusto aan onze tafel bier en koffie kwam brengen, heeft het bijna een minuut geduurd voordat we merkten dat deze 'ober' allang met zijn optreden was begonnen. We zijn er allemaal ingetuind!

Het meest irriterende moment.

Toen de Weense mentalist na zijn arrogante inleiding de mist inging en het schaakbord weer leeggemaakt moest worden, heb ik me moeten inhouden niet luid iets te roepen; u mag zelf invullen wat.

Het meest professionele moment.

Dat was het omvallen van het tafeltje aan het begin van een optreden. De hele zaal schrok zich wezenloos, de jury incluis. Prima gedaan, Woedy Woet!

Het meest pijnlijke moment.

Tijdens de table magic kwam een van de optredende goochelaars aan een tafel terecht, waar twee juryleden en acht Duitsers zaten. Helaas was de artiest het Duits niet machtig; tussendoor moest er steeds vertaald worden en daardoor waren tempo en timing niet te redden. Doodjammer, want hij kon het echt wel.

Het meest tragische moment.

Doordat een technisch hulpmiddel onverwacht niet functioneerde, ging het fenomenale manipulatienummer van Frédéric als een nachtkaars uit. De fontein van billardballen die zijn finale moest vormen, deed het niet. Een echte tragedie, want het heeft hem met grote waarschijnlijkheid de Grand Prix gekost.

Het meest plezierige moment.

Dit moment heeft 72 uur geduurd. Ik spreek over de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van het hele personeel van De Leeuwenhorst. Van hoog tot laag, geen moeite was te veel om het ons naar de zin te maken. Al gingen we tot midden in de nacht in de bar tekeer, de barkeepers bleven lachen. Wat een heerlijk congrescentrum!

Het meest humoristische moment.

Dat was toen Bob Driebeek een van zijn befaamde gags plaatste: 'Moeder, ik heb toverkracht! Nu heette ons dienstmeisje To...' Ik heb er 's nachts in bed nog om moeten lachen.

Het moment.

Het komt maar zelden voor dat een theater vol publiek plotseling merkt: hier gebeurt iets heel bijzonders. Het wordt dan doodstil, je kunt een speld horen vallen, iedereen zit met ingehouden adem op het puntje van zijn stoel. U begrijpt welk moment ik bedoel: de ringspelroutine van Frédéric. Drie ringen, een prachtig langzaam tempo, elke beweging tot op de millimeter exact, absoluut perfekte muziek - ik kreeg er kippevel van. Nu, nabeschouwend, heb ik nog steeds het gevoel dat dit het mooiste is dat ik ooit met ringen heb zien doen.

Magische momenten - ik verheug me nu al op die van Zwolle!

Dick Harris


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 22 juli 2016 om 08.21 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 6, juli/augustus 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder