Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magisch Kijkduin

Magisch Kijkduin

In de Haagse badplaats Kijkduin (het kleine zusje van Scheveningen) werd op 18 en 19 september voor de vierde keer een Magisch Weekend georganiseerd. Op en rondom de boulevard, in de galerij van het winkelcentrum, op een muziekpodium, in een speciaal opgezette tent - waar je maar keek, waren goochelaars aan het werk. De ervaring van vorige jaren heeft geleerd dat alles staat en valt met de weersomstandigheden. Dit jaar was het geluk wel erg met ons: het stralende zomerweer heeft op die twee middagen 60.000 toeschouwers naar Kijkduin gelokt. Natuurlijk schept zo'n mensenmassa ook problemen, niet iedereen heeft een perfecte kijk op het gebodene. Organisator Eric Eswin had ook nu weer zijn ogen en oren overal en elk jaar zien we verbeteringen wat dat betreft.

Wie er allemaal optraden? In alfabetisch volgorde: Bert in den Berken, Wim Dubois, Clement Delleman, Henk Eschweiler, Cees Faber, Ferry Gerats, Ray Graham, John van der Ham, Gerhard Hessling, Charles Jacques, Jeroen van Luit, Jur Luiten, Berry Merlin, Paul Morak, Eddy Opperdoes, Niek Pilgram, Ray Saluki, Arno Turk, Bert Visscher, Co Voerman, Winfried & Angelique (en dan maar hopen dat ik niemand vergeet).

Verder had de firma Monnikendam midden op de boulevard een drukbezochte Magic Shop opgebouwd en was er ook nog een goochelworkshop voor kinderen. Daar konden kinderen hun eigen goocheldoos meebrengen en zich door enkele goochelaars de fijne kneepjes laten bijbrengen.

Een paar dingen zijn me ditmaal opgevallen. Het publiek was, meer dan in voorafgaande jaren, duidelijk echt geïnteresseerd in het goochelen zelf. Een ander pluspunt was dat affiches en voorberichten namen van artiesten vermeldden en het niet lieten bij een vaag 'straatgoochelen in Kijkduin'. Verheugend vond ik bovendien (een welgemeend persoonlijk compliment) dat alle optredenden zonder uitzondering onberispelijk gekleed waren, al was het dan ook buiten en al was het dan ook warm. Prima, N.B.G. en Club Rotterdam! Magisch Kijkduin was dit jaar een voltreffer en een prachtige promotie voor de goochelkunst.

Dick Harris


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 25 april 2015 om 10.31 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 2, november/december 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder