Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magie op de komende Gentse feesten

Magie op de komende Gentse feesten

Elk jaar in juli viert Gent zijn Gentse Feesten. Veel muziek, spijs en drank en optredens. Talrijke Nederlanders hebben reeds de weg gevonden naar deze uiterst drukke week. Misschien dat ook de goochelvrienden een aanleiding vinden om ons te bezoeken dankzij een uniek initiatief.

De Magische Cirkel van Gent (IBM-Ring nr. 282) lanceert namelijk een drie-in-één-formule: een tentoonstelling over gezichtsbedrog, een magische longdrink en een close-up goochelshow.

1. De tentoonstelling Goed Bekeken?! van Marc Braem is een kleurrijke verzameling van tientallen voorbeelden van gezichtsbedrog. De optische illusies zijn prenten en vooral installaties: een kabouter beweegt met u mee, een onzichtbare baby, een vaststaand wiel schijnt toch te draaien, een man wordt een vrouw, een glas bier van 1 mm dik, enzovoorts. De tentoonstelling bestaat reeds een jaar en toerde tot nog toe rond in diverse culturele centra te Vlaanderen. Nu dus 10 dagen lang opgesteld in Gent, als de entree van de goochelshow(s).

2. De longdrinks zijn cocktails met een magische benaming en smaak. Proef een het bevrijdend boeket van een Houdini, of laat u verleiden door het exotisme van een Okito.

3. Het goochelen... Elke dag vier verschillende shows van 45 minuten. In de namiddag 'Kid stuff', in de vooravond 'Close-up' en 's avonds laat 'The Midnight Magic Horror Show'. De programma's worden telkens gebracht door de leden van de Magische Cirkel Gent, occasioneel versterkt door buitenstaanders. De Magic Horror Show mikt op bijzondere emoties bij de toeschouwers. Wie er is zal het meemaken.... en niet licht vergeten.

Het drie-in-één concept is: 1 ticket betalen (300 Belgische franks) en van de drie ingrediënten genieten (tentoonstelling + 1 cocktail + 1 show).

De locatie is het centrum van de feeststad Gent, elke dag van 17 juli tot en met 28 juli, in Galerij van Cappel, Brugstraat 20 (vlakbij het bekende Gravensteen).

Informatie bij: Marc Braem.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 25 februari 2016 om 00.01 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 6, juli/augustus 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder