Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | MAGIC!-NL in de lucht - Met unieke Fred Kaps informatie

MAGIC!-NL in de lucht - Met unieke Fred Kaps informatie

Op 2 februari jl. kwam Neerlands eerste goochel-BBS MAGIC!-NL in de lucht. Zoals in de vorige Informagie reeds uitgelegd, is een BBS een computersysteem ter uitwisseling van (goochel)informatie, dat gecontracteerd kan worden via een zgn. modem (snelheid 300, 1200 of 2400 baud) en een computer (ongeacht wat voor type).

Om iedereen de kans te geven dit nieuwtje uit te proberen is tot 1 april a.s. het gebruik van het BBS gratis. Wat kunt u zoal verwachten van MAGIC!-NL:
- De laatste nieuwtjes/verhalen/roddels uit de Nederlandse goochelwereld.
- Dankzij de nauwe samenwerking met het Amerikaanse BBS MAGIC!, al het nieuws uit Amerika, met regelmatige bijdragen van Max Maven, en Pete Biro.
En… direct vanaf het begin, bijdragen van Pete Biro uit zijn persoonlijk correspondentie-archief met Fred Kaps, trucs, verhalen, etc… Alleen al uit Amerika verschijnen 15-20 berichten per dag (= zo'n 360 A4'tjes per maand).
Recentelijk verscheen:
* Ken Brooke's 'cridge', een unieke crimp.
* Een Fred Kaps azen-routine.
* Het reilen en zeilen van de Mulholland boeken collectie.
* Een verhaal van Max Maven hoe moeilijke toeschouwers (zgn. hecklers) te behandelen.
* Bijdragen van Geno Munari (gokexpert uit Las Vegas) over Black Jack en valsspelen in het casino.
* Kato's card happening, de produktie van een kaart onder de blote hand (met anekdote over Fred Kaps).
* Pete Biro's card in balloon and rising cards.
- Een mogelijkheid berichten uit te wisselen (al dan niet persoonlijk) met andere MAGIC!-NL BBS-gebruikers (wat niet tot Nederlanders beperkt hoeft te blijven; als MAGIC!-NL draait zal ik ook buiten Nederland het bestaan van MAGIC!-NL proberen te promoten). In de hopelijk nabije toekomst zal ook direct berichtenverkeer van en naar de leden van MAGIC! in Amerika mogelijk zijn.
- Straks… verbindingen met andere BBS'en (Japan, Engeland?).

Vooral om de telefoonkosten naar Amerika te kunnen bekostigen zal vanaf 1 april a.s. een bijdrage van 40 gulden per jaar worden gevraagd.
Het BBS is sinds 2 februari te bereiken. Voor inlichtingen kunt u bellen naar: Arnaud van Rietschoten.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 25 oktober 2016 om 09.51 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 4, februari/maart 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder