Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magic ladies show

Magic ladies show

Wie denkt, dat de goochelkunst een mannenzaak is, had 23 november naar Oldenburg moeten komen. Daar werd in de WeserEms-Halle voor meer dan 1000 toeschouwers de "1e Internationale Gala der Zauberinnen" gehouden. Het was een feest! Negen magische vrouwen lieten zien dat zij niet meer voor de heren onderdoen; van de bourleske Herta Schwätzig, die eigenzinnig de nummers aankondigde tot Aniko met kaartmanipulaties en een muntenroutine met twee toeschouwers, was elke discipline vertegenwoordigd. De organisator van dit evenement, Horst Hebenstreit, verdient alle lof voor dit initiatief, dat zeker navolging verdient. Het publiek heeft hem zeker door zijn enthousiasme beloond.

De show werd geopend door Yoko uit Manilla, die een kleurrijk nummer met waaiers en parasols liet zien. Tot slot zelfs twee reuzenparasols. De Zwitserse Valerie gunde ons een kijkje in de kleedkamer kort voor de voorstelling. Zij goochelde met allerhande vrouwelijke attributen zoals krulrollers, maskers en sieraden. De handspiegel ging zweven en ze liet drie heel snelle kostuumveranderingen zien. Het hele beeld van het nummer was mooi in de kleuren wit, zwart en lila en zag er verzorgd uit. Brigitte uit Wenen toonde een zeer stijlvolle act met als hoogtepunt een ringroutine in black-light. Zij beweegt zich uitstekend, zeer elegant en vloeiend en heeft een uitstekende timing - een genot om naar te kijken. En altijd tussen de nummers door Herta in de meest fantastische outfits, een beetje Bette Midler-achtig. Zij verstond de kunst om de zaal met het eenvoudigste trucje plat te krijgen. We hebben soms tranen gelachen.

Wit niemendalletje

Het pauze-nummer was Galina uit de Ukraine. In Eindhoven vertoonde zij al haar drie ringen, die zij aan- en uittrekt en met haar hele lichaam vertoont; dat was nu voor het tweede deel van de avond bestemd. Het nieuwe nummer zou ik de 'witte fee' willen noemen: een fantastische zweef-act. Haar kostuum bestaat eigenlijk alleen uit haar en een wit niemendalletje, maar de illusie van de zwevende maan, die zij achterna zweeft, was volmaakt. Galina is een goed voorbeeld voor een perfecte lichaamsbeheersing en uitgekiende goocheltechniek. Zij creëerde magie.

De pauze was de enige wanklank, want er was te weinig gelegenheid om binnen redelijke tijd aan een drankje te komen en programma's waren er ook niet.

Het tweede deel begon met Hexy, die ondanks haar nervositeit, in verband met het nieuwe nummer, het publiek verbaasde met haar duiven en tot slot een prachtige witte kaketoe produceerde. Aniko uit Budapest opende met zeer goede ballen- en kaartmanipulaties, maar zij veroverde het publiek met een muntenroutine. De manier waarop zij twee heren uit het publiek liet assisteren, was onnavolgbaar. Charmant en elegant bewoog zij zich heel ontspannen over het toneel om de twee munten van de ene kant naar de andere te krijgen. Aan dit nummer was goed te zien, dat personality een niet te onderschatten factor voor een goede act is.

Heksachtig

Als we het over personality hebben, dan was Fluke uit Londen het andere uiterste. Zij vulde het toneel met haar enorme dynamiek en bracht het heksachtige in de vrouw over het voetlicht. Zij deed veel mondproducties maar ook uit de oren en hoofd verschenen guirlandes en rook. Maar wat op mij de grootste indruk heeft gemaakt, was de combinatie van het totaal beeld: een soepel lichaam in een prachtig kostuum, dat enorme magische kracht uitstraalde - schitterend.

De Shepard's Magic Girls sloten deze avond af. Toch ondanks de grote illusies, die door vijf meisjes werden getoond, was dit nummer niet het hoogtepunt van de show. Hoe komt dat? Naar mijn idee doet deze groep het goed in een programma van mannelijke collega's; dan vertegenwoordigen deze girls namelijk als enige het vrouwelijke element. In een show van uitsluitend vrouwelijke goochelaars van hoog niveau, van sterke persoonlijke uitstraling met een uitgekiende styling in kleding en rekwisieten, kunnen de Shephard's een vergelijking niet aan. Het is tenslotte niet de bedoeling van een girl-troupe, dat er persoonlijkheden op het toneel staan.

Na de grote finale ontvingen alle deelnemers uit handen van de organisator geen bloemen - met het oog op de lange reis naar huis - maar het beeld van een toverfee, in de kleuren van hun kostuum geschilderd en met een typisch rekwisiet van hun act in de hand. Dit laat zien, dat er met veel liefde ook over de laatste dingen is nagedacht.

De avond was zonder meer een groot succes, het publiek was dan ook gul met applaus en Herta wist op een heel professionele wijze leiding aan het enthousiasme te geven.

Elinor van Dommelen


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 23 augustus 2013 om 07.17 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 3, januari/februari 1997), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder