Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magic Cascade Show

Magic Cascade Show

In het kader van de Cascade-voorstellingen in het openluchttheater van Bloemendaal werd op 31 juli voor de zesde maal een goochelmiddag verzorgd door leden van de N.B.G..

Het merendeel van de bezoekers was wederom binnengehaald door middel van een kleurplaat. Tijdens een braderie wordt aan kinderen een kleurplaat gegeven; iedereen die hem ingekleurd inlevert, krijgt een uitnodiging. Zoals ieder jaar werden de kinderen ruim vergezeld door familieleden, zodat ondanks de tropische temperatuur toch een kleine 200 bezoekers aanwezig waren. Wederom sloeg in de diverse leeftijdsklassen de prijs erg aan: een goochelaar op je eerstvolgende verjaardag.

Wat zag ik van onder mijn 'petten' - de 'lekepet' en de meer 'vakmatige pet'? Samen met de andere bezoekers werd ik prima vermaakt door de volgende goochelaars.
Johan de Nie, een jongeman die met veel flair zijn effecten met reuzekaarten vertoonde.
Piet Hart met zijn bekende kinderact.
In de pauze was voor Cees Faber en Richard Mooyekind de tijd te kort om alle kinderen aan een ballonfiguur te helpen. Na de pauze een vrijwel geïmproviseerde act van Gerhard Hessling en Jos Groskamp. Mede gezien de korte voorbereidingstijd: chapeau! Hoge amusementswaarde.

Wat viel mij vakmatig op?
Informagie wordt gelezen! Deze keer werden assistenten keurig over de loopplank over het water begeleid. Toch zit daar ook een van mijn vragen.
De voorstelling was aangekondigd als een 'kindervoorstelling'. Waarom dan volwassenen als assistent vragen en niet kinderen?
'Men' vond het niet storend, maar ik vroeg dit me wel af.
Wederom met een knipoog naar Dick Harris: ondanks de temperatuur waren de meesten weer keurig in het zwart. Begrijp me goed: het zag er uiterst verzorgd uit, maar wel zwart!

Nog een opmerking, gewoon omdat het hier en elders vaker zal voorkomen: als door de weersomstandigheden 80% van de toeschouwers bij elkaar in de schaduw zitten aan een kant van het theater, leg dáár dan het zwaartepunt van het optreden, en laat aan die kant duidelijker zien wat je doet.

Een laatste opmerking betreft het geluid. Zeker in Bloemendaal, maar volgens mijn ervaring in veel andere theaters, is de akoestiek zo goed dat spreken zonder microfoon (uiteraard met aangepast stemgeluid) vaak aangenamer is dan het steeds wisselende geluid via de versterkers. Probeer het eens uit. Als het lukt, ben je ook minder afhankelijk van apparatuur. Dat het kan, bewees Jos Groskamp. Zijn stem kwam moeiteloos en verstaanbaar over tot aan de achterste rijen.

Alles bij elkaar heb ik mij net als de vorige maal uitstekend vermaakt. Het was weer goede propaganda voor onze kunst.

Bedankt N.B.G. en tot volgend jaar.

Wim Bos


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 30 mei 2014 om 07.43 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 1, september/oktober 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder