Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Maakt de speelgoedwinkel onze kunst kapot?

Maakt de speelgoedwinkel onze kunst kapot?

Het begon allemaal op de speelgoedbeurs in Neurenberg. Wel 90 verschillende goocheltrucs, allemaal mooi verpakt, werden daar aangeboden om verkocht te worden in de speelgoedwinkels van Europa. De firma MB (Milton Bradley-Hasbro) denkt een markt ontdekt te hebben. Zij komt sinds enkele maanden uit met zes micro-trucs voor een verkoopprijs van rond de twintig gulden. De verkoopcampagne wordt o.a. op de Duitse en Nederlandse tv gebracht met reclamespots die een jaar op de buis zullen verschijnen.

Is dit nu de dood voor onze kunst? Kunnen we nu ophouden met micro-magie? 'Nee' zegt de bekende Martin Michalski in het Duitse blad Magie. 'De goochelkunst kan er, indien we het tijdig onderkennen, alleen maar wel bij varen.' Het is toch ook waar dat een megashow van David Copperfield in het theater en op de tv alleen maar positief werkt en de beeldvorming van de goochelkunst alleen maar ten goede komt. Velen van ons zijn indertijd toch ook begonnen met de aanschaf van een goocheldoos uit de speelgoedwinkel? En lang niet elk kind wat een voetbal krijgt wordt later een voetballer. Zo zal ook lang niet elk kind dat een trucje koopt het goochelen tot hobby of beroep maken. Trouwens, je koopt een verklaring van een truc en niet de presentatie. Daarom zegt Michalski: 'Werk als goochelaar aan je presentatie, je parlando en de kwaliteit van je optreden'.

Het is toch zo dat de eenvoudigste truc die professioneel gebracht wordt een klein wonder is. Laten de verenigingen er maar hard aan werken en laat het zien op clubbijeenkomsten en bij wedstrijden. Met Michalski ben ik het roerend eens: onze kunst is niet dood en gaat niet dood, zolang wij van een trucje een wonder weten te maken.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 9 maart 2015 om 07.32 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder