Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | M.A.

M.A.

Er hebben zich zo'n twintig man verzameld in het kale, moderne lokaal met de stoelen die leuk zijn om te zien, maar hard om op te zitten. Na een lange stilte neemt er één het woord, nauwelijks hoorbaar: "Mijn naam is Gerrit en ik ben een goochelaar". De groep: "Hallo, Gerrit!" Groepsleider (met baard): "Wat wou je ons vertellen Gerrit?" Gerrit: "Ik ben gisteren naar een feestje geweest, de verjaardag van mijn zuster. Ik heb daar minstens een half uur lang geluisterd naar de verhalen van een tante over haar kwalen, haar dokters en haar operaties. Later heb ik nog een biertje gedronken met een praatgrage neef." Groepsleider: "Heb je nog gegoocheld?" Gerrit: "Nee, zeker niet. De kaarten brandden in m'n zak, maar ik ben naar de keuken gegaan met mijn zwager, die een junk is, en ik heb een lijntje cocaïne gepakt. Toen voelde ik me een stuk beter." De groep: "Bravo! Goed gedaan Gerrit."

Er staat een wat oudere man op. Er komen nog een paar rimpels extra in zijn gezicht als hij zegt: "Ik ben Jochem en ik ben een goochelaar." De groep: "Hallo Jochem!" Oudere man: "Ik ben laatst naar een goocheldag geweest ... " Iedereen begint luid "boe" te roepen, maar de oudere man schenkt er geen aandacht aan. Als in trance gaat hij verder: "Er waren daar een heleboel dealers en ze hadden echte wonderen in de aanbieding voor weinig geld. Wat zou het leuk zijn geweest om die trucs aan mijn kleinkinderen te vertonen, of mijn vrienden ermee te verbazen die me steeds uitlachen, of om er indruk mee te maken op mooie vrouwen, om overal populair te zijn ..." Groepsleider: "Heb je iets gekocht?" Oudere man: "Ja, heel veel borrels aan de bar. Ik kwam er wankelend vandaan." De groep: "Bravo Jochem!" Goed gedaan Jochem."

Met kennelijke tegenzin doet nu een derde zijn mond open. Hij bedenkt zich weer en maakt er een kuchje van, maar iedereen kijkt nu naar hem, dus uiteindelijk zegt hij: "Ik heet Evert en ik ben een goochelaar." De groep: "Hallo Evert!" Groepsleider: "Wil je ons iets vertellen Evert?" Evert (na lange stilte): "Ik ben eergisteren naar een sexclub geweest. " De groep: "Bravo! Goed gedaan Evert." Groepsleider: "Wat heb je daar gedaan Evert?" Er klinkt wat gelach, maar niet van Evert. Hij bekent: "Ik heb één van de meisjes mee naar boven genomen ..." Groepsleider (streng): "En wat heb je met haar gedaan?" Evert (beschaamd):"Ik heb haar een kaart laten trekken ..." Dodelijke stilte. Na enige tijd zegt de groepsleider: "Het kan ons allemaal gebeuren. Wees op je hoede en vecht tegen de verleiding. Ik zie jullie volgende week. Dan is er weer een bijeenkomst van de Magicians Anonymous."


Kees Schoonenberg


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 12 juni 2015 om 08.24 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 4, maart/april 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder