Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Leeuwarden Goochelstad 96 slaat aan

Leeuwarden Goochelstad 96 slaat aan

De laatste informatie over het congres in Leeuwarden is persoonlijk getint. Als voorzitter van het congrescomité wil ik nu al een aantal mensen bedanken. Ook geef ik aan dat een congres nooit vlekkeloos zal verlopen. Een paar laatste vragen worden beantwoord en ... wij bieden u een buffet aan voor een magisch lage prijs.

Nu het congres nadert, beseffen we dat de verwachtingen hoog zijn. Verwachtingen die we ook een beetje gekweekt hebben. Je moet immers niet met het gemiddelde tevreden zijn. Toch denken we weleens in een nerveuze bui dat we alleen nog maar af kunnen gaan. Maar ik hoop dat onze promotie ook het nodige krediet heeft opgebouwd om de niet te voorkomen chagerijntjes klein te houden. Immers, u zult weleens moeten wachten op een kopje koffie, een plotselinge aanpassing in het programma kan u verrassen en zelfs wij kunnen u als klant weleens verkeerd begrijpen.

Magisch buffet

Theo heeft ons onlangs overtuigd. Een gezamenlijk buffet op de eerste dag zou het magisch wij-gevoel vergroten. Maar wie zou die dertig gulden moeten betalen. De congresganger, die ook nog een paar trucs wil kopen? Het congrescomité, dat al meer teruggeeft dan de congresbijdrage toelaat? De hoofdsponsors PTT Telecom en Friesland Offset boden aan om de helft van de kosten voor hun rekening te nemen. Dus voor vijftien gulden krijgt u een magisch buffet aangeboden. Gezellig en qua tijd ook handig, want u hoeft Stadsschouwburg De Harmonie niet uit om een restaurant te zoeken. Wij rekenen er op dat u meedoet. Op de openingsdag kunt u zich tot 14.00 uur opgeven bij de congresbalie.

Internationaal concours

Begin dit jaar kregen wij een fax van Tony Chen uit Jakarta. Deze Indonesische goochelaar woonde jarenlang in Nederland. Als lid van Rotterdam won hij op het Nationaal Congres 94 de tweede prijs in salonmagie. Hij woont alweer een tijd in Indonesië en wil dit jaar weer deelnemen aan het concours. Toen ik onverwacht voor mijn werk in Jakarta was, herinnerde ik mij de aanmelding van Tony. Ik had nog een paar vragen voor hem, dus ik belde hem. Tanesha, zijn eigen naam, bleek gelukkig slechts éénmaal voor te komen in het telefoonboek van Jakarta. Groot was zijn verbazing toen ik hem vroeg langs te komen om te overleggen of hij nu in de categorie tafelgoochelen of salonmagie mee wilde doen. Onder het genot van een 'bir bintang' koos hij voor het laatste. Ook Vera Rivanova, deelneemster aan het juniorenconcours, komt oorspronkelijk uit het buitenland. De 3e-prijswinnaar van Hoogeveen komt uit Oekraïne en is lid van onze Magische Ring Friesland.

Tijdens de deadline van deze uitgave was Joop nog druk in onderhandeling met een aantal artiesten en dealers. Of dit allemaal rond gekomen is dat merkt u wel als u ons bezoekt in Leeuwarden. Een aantal extraatjes zijn wel zeker. U kunt met korting naar de goochellithotentoonstelling in het Fries Museum en als u uzelf de tijd gunt een stuk Friese historie bekijken. In een aparte ruimte worden videobanden gedraaid met enkele congresnummers en een collage van tv-optredens van Fred Kaps.

It sil heve

Waarom nu al mensen bedanken. Wel omdat we reeds twee jaar bezig zijn. Allereerst Joop Fenstra en Theo van der Geest, die naast hun drukke baan en hobby, puur geprogrammeerd waren op het realiseren van het congres. Ikzelf natuurlijk ook, maar dat heb ik al van anderen gehoord. Want, ook bedankt het NMU-bestuur en overige magische vrienden, die met hun stimulerende woorden bevestigden dat we op de goeie weg zaten.

Bedankt het Friese bedrijfsleven, overheid en fondsen, in het bijzonder Stichting Promotie Leeuwarden. Het thema Leeuwarden Goochelstad 96, sloeg ook hier aan. Wij met jullie als enthousiaste congresganger zullen Friesland niet teleurstellen. Last but not least, de leden van de jubilerende Magische Ring Friesland. Wilde ideeën konden ze temperen, aarzelende bedenksel werden gerealiseerd dankzij hun aanmoediging. Het resultaat ziet u over een paar weken. It sil heve in Ljouwert.

Ritsko van Vliet
jr. voorzitter congrescomité


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 10 maart 2014 om 09.20 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 5, mei/juni 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand oktober.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder