Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Kwaliteitsplan NMU akkoord

Kwaliteitsplan NMU akkoord

Begin deze maand vond in Utrecht de voorjaarsvergadering plaats van het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Magische Unie. Secretaris Wim Bos doet hiervan op beknopte wijze verslag.

In Utrecht zijn van 18 van de 23 bij de NMU aangesloten verenigingen afgevaardigden aanwezig als de voorzitter Eric Eswin de vergadering opent. Speciaal welkom worden geheten Madelon van de junioren-sectie van de goochelclub Rotterdam en Eddy Smit, tijdelijk voorzitter van de Goochel- en Onspanningsvereniging Amsterdam.

De NMU in de jaren negentig

In de najaarsvergadering is reeds uitvoerig over het beleidsplan gesproken. Commentaren van diverse verenigingen zijn gepubliceerd geweest in Informagie. Zoals destijds afgesproken, wordt de discussie in de voorjaarsvergadering afgerond. Naar aanleiding van de commentaren is het plan op een klein aantal punten bijgesteld. De vergadering kan zich verenigen met de door het Dagelijks Bestuur geformuleerde aandachts- en uitgangspunten. Besloten wordt dat tijdens de najaarsvergadering verder zal worden gesproken over de financiële consequenties van de uitvoering van de plannen. Een belangrijk onderdeel is opleiding in haar algemeenheid, waarbij bijzondere aandacht zal moeten worden gegeven aan de presentatie. Een ander onderdeel van het plan, een goed informatiebulletin, heeft reeds gestalte gekregen in de vorm van Informagie.

Begroting 1990

Naar aanleiding van een gesprek over de ingediende begroting wordt besloten de discussie over een contributieverhoging te verleggen naar de najaarsvergadering in november. Tijdens de vergadering blijkt dat een aantal verenigingen van mening is dat in feite de verenigingsbijdragen een kostendekkende begroting mogelijk moeten maken. Alvorens hiertoe kan worden besloten, moet een voorstel daartoe goed worden onderbouwd.

Nationaal Congres 1990 in Groningen

Leden van de organiserende vereniging Passe Passe geven een overzicht van de stand van zaken. Reeds kort na verzending van de inschrijfformulieren zijn ongeveer 100 aanmeldingen binnen. Als juryleden voor het concours worden gekozen de heren Ad Wurkum (Alkmaar), Ted Winkel (Hands Down), Wim Cloosterman (Rotterdam), Piet Hart (NBG) en Hans Noordanus (Zwarte Muze).

Nieuwe vereniging

Als nieuwe vereniging binnen de NMU wordt naar aanleiding van een door hen ingediend verzoek erkend de Goochel- en Ontspanningsvereniging Amsterdam. Het aantal bij de NMU aangesloten goochelverenigingen is hiermee gekomen op 24.

Bestuursmutatie

De voorzitter kondigt aan om persoonlijke redenen in het najaar te zullen aftreden. Aan de verenigingen wordt gevraagd mogelijke kandidaten voor een functie in het Dagelijks Bestuur uiterlijk 15 september a.s. bekend te willen maken aan het secretariaat van de NMU.

Wim Bos
secretaris NMU

N.B. Voor leden van bij de NMU aangesloten verenigingen ligt het complete (concept)verslag ter inzage bij hun verenigingsafgevaardigde.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 7 maart 2017 om 02.18 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 5, mei/juni 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder