Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Kwaliteit

Kwaliteit

Wat ZKH ook moge protesteren, in de jaren negentig zullen de biljartballen weer van echt ivoor moeten zijn. En de ringen van het ringspel van hoogwaardig chroomstaal. Zacht glanzend, door en door vlekvrij. De attributen zullen worden gehanteerd door landelijk gediplomeerde artiesten in vlekkeloze maatsmokings. Kwaliteit zal ons 'Leitmotiv' zijn. En toeschouwers die er op enigerlei wijze van blijk geven zich niet te vermaken, zullen van rijkswege worden gestraft. Er valt te denken aan alternatieve straffen, zoals het verplicht bijwonen van één of meerdere goocheldagen.

Ja, ik weet ook wel dat de NMU vooral denkt aan het integreren van de goochelkunst in de maatschappij door het verlenen van een keurmerk aan goocheldozen. Een mooi streven, dat de populariteit van de goochelkunst tot niet vermoede hoogten zal doen stijgen. De modale toeschouwer van de jaren negentig zal zich met de goochelkunst zo amuseren, dat het uitdelen van straf waarschijnlijk beperkt zal kunnen blijven tot enkele hardnekkige gevallen. Want het mooie is, dat wij bijna allemaal weten wat goed en vooral wat amusant goochelen is. Vraag het aan de eerste de beste collega en hij zal geen moeite hebben met het antwoord. 'Zoals ik het doe', zal hij zeggen en als u hoogst toevallig iemand hebt getroffen die wat bescheiden van aard is, zal hij via een omweg hetzelfde antwoord geven door eerst iets algemeens op te merken om vroeger of later te zeggen: 'Neem mij nou…'. Leer mij de goochelaars kennen; ik ben er zelf een. Het kan dus eigenlijk niet fout gaan in de jaren negentig wat de goochelkunst betreft. En je vraagt je af waarom het bestuur er een discussiestuk aan heeft gewijd. Wij zijn stuk voor stuk leuk en met elkaar vinden wij de goochelkunst het perfecte amusement voor jong en oud.

De enige zorg is dus eigenlijk onze kennis en kunde over te dragen op het nageslacht, opdat ook in de 21e eeuw ringen in elkaar kunnen worden gehaakt, ballen vermeerderd en duiven te voorschijn gerukt door bekwame jongelui. Daarin voorziet het genoemde discussiestuk uitstekend. We zullen het ze wel leren. Ze zullen heel wat goocheldagen moeten uitzitten, samen met de recalcitrante toeschouwers. En mocht er eens een eigenwijs knaapje bij zijn die dat niet meer wil, met die ballen, die ringen en die duiven - zo'n creatieveling zal ik maar zeggen - dan vertoont hij zijn originele trucs maar buiten NMU-verband. Krijgt hij meteen ons kwaliteitsblad niet meer. Wie niet horen wil moet voelen.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op vrijdag 10 februari 2017 om 20.36 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 3, januari/februari 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder