Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Kostelijk kerstfestijn

Kostelijk kerstfestijn

Half december organiseerde de Goochel- en Ontspanningsvereniging Amsterdam voor de eerste keer een magisch kerstfestijn. Het werd een zeer succesvol, druk bezocht evenement met een spetterende galashow tot slot. Piet A.I. hart schreef samen met Hubrecht Duijker een verslag.

Neem zo'n 400 goochelaars, 200 galabezoekers, een enthousiaste, energieke en creatieve vereniging als de GOA, plus nog het vakmanschap en de humor van Berry Merlin en het resultaat is een in alle opzichten kostelijke, hartverwarmende goocheldag. Al bij binnenkomst in het gebouw van de Scholengemeenschap Amstelveen, op zondag 15 december jl., kreeg je het gevoel "dit wordt vandaag gezellig".

Iedere bezoeker kreeg als congresinsigne een kerstboomversiering. Wat een vondst, kom er maar eens op. Het schoolgebouw was omgetoverd in een echte kerstmarkt met goochelende leden van GOA, dealers, een bar voor goede, betaalbare consumpties en een stand met een echte slager met heerlijke happen. Voor een toegangsprijs van slechts f 25,- was het weer een ontmoeten van vele bekenden, het uitwisselen van het laatste nieuws uit onze goochelwereld en veel goeds op het toneel. Berry, zoals altijd op z'n best met grappen en grollen, presenteerde zijn broeders van de GOA Mieke Faber opende de dag met haar act en ook een doldwaas muzikaal nummer maakte dat wij snel in de stemming kwamen. Er volgde een korte show van de laatste dealeritems. De GOA had niet een gebruikelijk toneelconcours georganiseerd, maar een wandelgangconcours. Daaraan kon iedereen deelnemen; de jury bleef anoniem. Er werd door heel wat goochelaars deelgenomen. De algemene winnaar werd Geurt Bauw. Andere prijzen gingen naar Berry Merlin (humorprijs), Toon van Est (verenigingsprijs GOA) en Ruud Stoop (Hans Cortinitrofee).

Aandacht voor details

De organiserende vereniging had veel aandacht voor details. Dat bleek uit tal van zaken, zoals de versiering van de ruimten, het ter beschikking stellen van perskaarten (overal elders moet de - onbezoldigde - redactie van dit blad gewoon betalen) en het opvangen van de sponsors. Voor deze mensen en hun gasten was voorin de zaal waar de galashow zou plaatsvinden een aparte ruimte vrijgemaakt, met stoelen, keurig gedekte tafeltjes, wat snacks en glazen wijn. Bovendien traden speciaal voor deze groep tafelgoochelaars op, waaronder Flip Hallema. Van deze en andere aspecten kunnen andere clubs wellicht wat leren.

Spetterende galashow

Een spetterende galashow sloot het festijn af. Helaas had Manro op het laatste moment afgezegd en waren Anja en Paul Philippart betrokken geweest bij een ernstig auto-ongeluk (gelukkig kunnen beiden alweer optreden). De galashow werd geopend met het frisse, jonge showballet van Irene Welter. Daarna volgde een perfecte manipulatie-act van de jonge Belg Frédéric (sterk gegroeid sinds zijn eerste optreden vorig jaar in het Magic Art Center) en het voortdurend geperfectioneerde nummer van Eric & André (tip voor hen: verlaat nooit de Bühne met een open doek, want dan begrijpt het publiek niet dat het afgelopen is). Het was ook fijn om Royce terug te zien, aanvankelijk wat aarzelend via zijn manipulaties, maar eindigend met een spectaculaire finale met reusachtige munten. Wij zagen ook nog het in Duitsland bekroonde jeugdteam Winfried & Angelique en de op het laatste moment uit Frankrijk gehaalde Marc en Kelly Filippi. Deze lieten een indrukwekkende routine zien met wandelstokken en een sublieme zweefillussie, waarbij Kelly rondom het lichaam van Marc zweeft. Het idee kennen we van The Pendragons, maar dit was nog geraffineerder. Hoogtepunt van de show was het optreden van Richard Ross, die ondanks zijn uiterst drukke agenda toch medewerking had beloofd - en deze belofte honoreerde met een mooie, buitengewoon professionele en indrukwekkende act van klassieke effecten. Kortom, een waardige finale voor een geslaagd festijn. En in 1992? Berry had het al over Carré.... Hoe dan ook: de bezoekers van 1991 zullen ongetwijfeld opnieuw komen. Want dit soort goede goocheldagen doet verlangen naar méér.

Piet A.I. Hart en Hubrecht Duijker


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 30 mei 2016 om 09.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 4, maart/april 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder