Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Kindercursus

Kindercursus

In het theater aan de Molenlaan 11a te Bussum gaf onze collega Wil van Herpen een goochelvoorstelling, of liever gezegd een goocheldemonstratie met enkele verklaringen.

Het aardige zaaltje zat vol met ca. 50 enthousiaste kinderen en zo'n 10 volwassenen. Hoewel ik meende dat de lessen bedoeld waren voor kinderen vanaf 7 jaar tot zeker 13 jaar (of zelfs ouder) waren er enkele schreeuwertjes van 4 en 5 jaar die, zoals wij dat tegenwoordig noemen, niet gemotiveerd bleken.

Wil had een engelengeduld met het "alles wetende en reeds kennende jonge publiek". Tot overmaat van ramp was voor de pauze de microfoon defect. Toch bleek het Bussumse publiek aanspreekbaar, want als het echt even stil moest zijn, was het dat ook! Met de meest simpele, maar toch juist boeiende goocheleffecten wist Wil de kinderen in zijn ban te houden; er bleken reeds heel wat leerlingen van zijn cursus in de zaal te zitten, want deze gaven telkens blijk van herkenning bij dit of dat effect. Het gevarieerde programma bestond uit o.a. touwen en knopen, waarbij een kind met de armen over elkaar in een normaal touw toch een knoop wist te leggen en...er applaus voor kreeg. Voorts vertoonde Wil een leuk effect met een gele en een rode doek. Van de vele trucs werden sommige op de grond beslecht, waardoor alle kinderen gingen staan en (natuurlijk) niets konden zien, hetgeen misschien wat ondoordacht was? Een vader kreeg het luspotlood door zijn revers en stond zeker acht minuten op het toneel te proberen het weer los te krijgen. Wil nam overal de tijd voor, deed nog een leuk effect met een centimeter en een strook papier: een jongetje knipte 10 cm. van het papier af en het bleek toch even lang te zijn gebleven. Ook leerde hij zijn jonge publiek hoe je het getal 400 in een vierkant kunt schrijven met behulp van een blocknote - zonder de viltstift van het papier te nemen. Zo zie je maar weer, dat je voor en met kinderen niet altijd dure apparaten hoeft te hebben, maar met de simpelste grapjes (en een psychologische aanpak) zo'n vol zaaltje aandachtig kunt krijgen. Een leuk initiatief om geïnteresseerden aan het goochelen te krijgen. Volgens mij kun je de leeftijden tot 5 jaar er beter niet bij hebben. Deze kinderen vormen een storend element, vervelen zich en zijn er niet klaar voor. Ik vond het knap dat Wil van Herpen dit goochelen voor en met kinderen doet. Een cursus van 10 lessen op de dinsdagmiddagen kost f 60,-. Het geld is voor de stichting. Wil doet het uitsluitend voor zijn plezier en dat van de kinderen.

Kortom, een uitstekend initiatief.

Thoraldo


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 3 september 2016 om 09.32 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 2, november/december 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder