Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Juniorenconcours Hoogeveen

Juniorenconcours Hoogeveen

Misschien wat vroeg, maar grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Daarom wordt nu al uw aandacht gevestigd op zondag 15 maart 1992. Op deze dag vindt een grote en goede gebeurtenis plaats, namelijk het Juniorenconcours in Hoogeveen. Dit alweer voor het negende achtereenvolgende jaar. Alleen al dit feit bewijst het belang van deze wedstrijden, waarin jonge mensen de goochelkunst op hun eigen manier presenteren. Belangrijk voor hen, maar ook voor onze mooie kunst.

Vele jongeren vonden in deze concoursen ook de start naar volgende nationale en internationale wedstrijden.

Een educatief concours dus en voor ouderen een openbaring van de frisheid waarmede de jeugdige deelnemers(-sters) hun goochelact vertonen. Inschrijving voor deelname aan dit concours staat open voor jongeren t/m 17 jaar met een programma van circa 12 minuten maximaal.

Nederlandse goochelverenigingen, wanneer u een jeugdafdeling rijk bent, probeer deze dan voor dit concours te activeren.

Reeds nu kunnen zij zich aanmelden bij:
A. Brouwer;
J.M.C. Schonfeld;
J.A. Voerman.

Uiterste datum van inschrijving voor het concours, dat beperkt wordt tot 10 deelnemers(sters), is 15 februari 1992. Het hele gebeuren vindt plaats in misschien wel het meest geschikte theater voor de goochelkunst t.w. De Tamboer in Hoogeveen.

Aanvang 14.00 uur. Toegangsprijs f 7,50. Kinderen t/m 12 j. f 5,-. Jurering geschiedt door een publieksjury, die de amusementswaarde beloont en een deskundige vakjury voor de beoordeling die recht geeft op de Martin Tonelly-trofee als eerste prijs.

De organisatoren zijn de verenigingen Passe-Passe en de Noordhollandse Bond van Goochelaars.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 28 april 2016 om 09.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder