Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Juniorenconcours 1990

Juniorenconcours 1990

Ongeveer 250 aanwezigen werden in De Tamboer te Hoogeveen welkom geheten door Joost Steenbeek, de voorzitter van Passe Passe. Daarna overhandigde Martin Tonelly een wandbord aan theaterdirecteur Everts, als bescheiden blijk van dank voor diens geste om voor de zevende achtereenvolgende keer het theater plus personeel belangeloos ter beschikking te stellen. Voorts memoreerde Tonny van Dommelen namens de NMU dat de ontwikkeling van de goochelende jeugd de komende jaren veel aandacht zal krijgen via het nieuwe beleidsplan.

In de leeftijdsklasse t/m 17 jaar werden zowel de eerste prijs als de publieksprijs toegekend aan Peter Eggink. Tweede werd Mieke Faber en derde een der jongste deelnemers, Roelof Jan Gombert.

In de groep van 17 t/m 25 jaar ging de hoogste eer - en de Martin Tonelly wisselbeker - naar Eric, André & Diana. De tweede en derde prijs werden veroverd door resp. Hendrik van Marle en Richard Mooijekind. In deze drie laatste nummers was duidelijk te zien wat 'gerijpte' junioren kunnen bereiken dankzij doorzettingsvermogen en een goede begeleiding. Het geheel werd op correcte wijze gepresenteerd door Gerhard Hessling, terwijl Wim Eertink tekende voor de toneelregie en Arie Brouwer voor de perfecte organisatie.

Juryvoorzitter Charles Jacques sprak o.a. de waarschuwing uit dat ook jonge goochelaars goed op het evenwicht moeten letten tussen de gebezigde handelingen en de begeleidende muziek. De dag gaf een boeiende blik in de toekomst van de Nederlandse goochelkunst.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 10 maart 2017 om 00.56 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 5, mei/juni 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder