Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Junioren Concours Hoogeveen - Martin Tonelly Wisselprijs

Junioren Concours Hoogeveen - Martin Tonelly Wisselprijs

Een tamboer is een trommelslager die zijn instrument, een trommel dus, gebruikt om de aandacht op zichzelf of op een ander onderwerp te vestigen. Maar De Tamboer is ook een prachtig theater in Hoogeveen.

Voor het twaalfde achtereenvolgende jaar vond het juniorenconcours plaats. Er was ook dit keer grote belangstelling van het Hoogeveense publiek, dat de prestaties van 11 jeugdige artiesten met veel applaus beloonde. Het enthousiasme van deze jongeren voor de goochelkunst werd in hun optreden duidelijk zichtbaar gemaakt.

In dit concours werden door de juryleden hoge scores toebedeeld. Het hoogste aantal punten werd toegekend aan Winfried & Angelique met hun illusies-act, waar zij weer nieuwe effecten aan hadden toegevoegd. De eerste prijs dus, de Martin Tonelly-wisselbeker.

De tweede prijs was voor Roëll met zijn goede, bekende manipulatie-act. De derde prijs behaalde Robin Schuil, die zich na dit optreden vast niet 'schuil' zal houden. We zullen wel meer van hem zien. De publieksprijs was voor Jordi, met een keurig verzorgd manipulatienummer. Fijn om naar te kijken.

Het jurypanel bestaande uit de heren Albert Sikkens, Dick Meijer (beiden van Passe Passe), Richard Mooijekind, Gerhard Hessling (beiden van de N.B.G.) en Bob Faber (van het theater De Tamboer), de publiekjury, bestaande uit de families Schneider en Visser, had veel waardering voor alle optredenden.

Rest nog te vermelden dat de voorzitter van Passe Passe, de heer C. Oeloff, dit juniorenconcours met een toespraak opende, waarna de vice-voorzitter van de N.M.U., Martin Hanson, de deelnemers in het concours geluk toe wenste en de verenigingen (Passe Passe - Rotterdam en de N.B.G.) complimenteerde met hun juniorenafdelingen.

De concoursshow werd gepresenteerd door Willy Magnetica met leuke grappen, terwijl er een gastoptreden was van Romaini met een voortreffelijk optreden voor kinderen.

Wim Eertink zorgde als vanouds weer voor de regie, Cees Faber voor begeleiding en schminken. Luc Smit had de muzikale leiding, Cees van Noort, Arie Brouwer en Co Voerman verzorgden de algehele leiding en organisatie.

Aan hen die deze belangrijke gebeurtenis misten, adviseren we om er volgend jaar wel bij te zijn, op zondag 17 maart 1996, opnieuw in het gastvrije theater De Tamboer te Hoogeveen.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 23 februari 2015 om 07.55 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder