Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Jubileumfeest Magisch Friesland

Jubileumfeest Magisch Friesland

De Magische Ring Friesland (MRF) vierde het 45-jarig bestaan van de vereniging op een feestelijke wijze. Op donderdag 10 januari jl. hebben de leden met een aantal oud-leden en gasten een voortreffelijke avond met elkaar gehad. Het jubileumfeest vond plaats in hotel Goeres te Oldehoorn, de plaats waar de MRF ook zijn maandelijke vergaderingen heeft. Tegelijk met de viering van dit jubileumfeest werd de heer Ph. Postma in het zonnetje gezet. De heer Postma is één van de allereerste leden en nu 45 jaar lid. In die 45 jaar heeft Postma menig beginnend goochelaar geholpen met zijn kennis over goocheltrucs. Dit werd nu beloond met een oorkonde en het erelidmaatschap van de MRF. Deze oorkonde is nog maar één keer eerder verstrekt, aan de heer Zandbergen ofwel Professor Bergini.

Aan de hand van dia's heeft Ritsko van Vliet, voorzitter van de MRF, het verloop van de vereniging laten zien. Het hoogtepunt was het NMU-congres van 1962. Namens de NMU was de voorzitter Tonny van Dommelen aanwezig. Deze hield een korte toespraak, waarvan de eerste zinnen zelfs in het Fries waren. Hij sprak de hoop uit dat de MRF ooit weer eens een NMU-congres zou gaan organiseren. Verder kregen de heren Van der Valk en Dijksma ook een oorkonde voor hun 30-jarig en 25-jarig lidmaatschap van de vereniging. De avond werd afgewisseld met magische optredens van Jan van Woesik, die op een humoristische manier de aanwezigen gemakkelijk kon boeien. Verder zorgde Bert Feenstra voor de muziek en had de eigenaar van het hotel gezorgd dat iedereen zich te goed kon doen aan een koud buffet. Al met al een avond waar de MRF met veel trots op terugkijkt.

Auke Reijenga


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 6 oktober 2016 om 09.31 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 4, februari/maart 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder