Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Jeugdgoochelfestival

Jeugdgoochelfestival

Goochelclub Rotterdam heeft een actie in gang gezet om in mei 1992 in Rotterdam een Jeugdgoochelfestival te organiseren in samenwerking met het Jeugdtheater Hofplein in de vaste accomodatie daarvan, namelijk het Hofpleintheater te Rotterdam.

Eerder was een bespreking gevoerd met de heer Louis Lemaire, de artistiek directeur van het Jeugdtheater Hofplein. Deze sprak het idee van het promoten van de goochelkunst via jeugdparticipatie, zeker indien ingepast in andere theatervormen, zeer aan en deze deed dan ook de suggestie van een festival. Mits er een goed plan zou komen zegde hij ons de steun van zijn organisatie toe.

Het streven is om de in eerste aanleg regionaal bedoelde opzet een veel breder draagvlak te geven, zo mogelijk nationaal, opdat het doel beter bereikbaar is. Wat is nu in feite het doel? Doel is om binnen het kader van het manifesteren van de goochelkunst in het maatschappelijk leven en in de theaterwereld de jeugd vertrouwd te maken met en enthousiast voor het goochelen.

Op dinsdag 20 augustus 1991 hebben wij een gesprek gehad met de voorzitter van de NMU, de voorzitter van 52 Schakels, de voorzitter van de NBG en Co Voerman. Deze reageerden zeer positief en zij hebben zich dan ook bereid verklaard met ons mee te werken (52 Schakels ook in het organisatiecomité), inspanning te leveren, ideeën (en wellicht geld) in te brengen.

Als volgende stap zullen wij van Goochelclub Rotterdam (Paul Morak, Edward Berkel en Joop Deutz) een tweede gesprek met Louis Lemaire aangaan waarin o.m. het volgende naar voren zal komen:
1. Het festival zal zeker een regionaal en misschien een nationaal karakter hebben.
2. NMU, 52 Schakels en NBG steunen c.q. doen mee in het organiseren en de organisatie van een dergelijk festival.
3. Doelgroep naar leeftijdsklasse zal zijn òf 10-16 jaar en 17-23 jaar, of 10-14 jaar, 15-20 jaar en 21-27 jaar.
4. Het festival zal in ieder geval omvatten:

Workshops:
- goocheldoos-instructie
- bewegingsleer, schmink, kleding en parlando
- goochelen voor kinderen
- goochelen voor ouderen;
Toneel/salonprogramma: duur circa drie kwartier, 3 à 4 keer herhaald;
Goocheldokter;
Demonstraties;
- manipulaties
- close-up
- straatgoochelen;
Afsluiting met tot slot een (kort) optreden van een bekend en/of vermaard goochelaar.
5. Afgezien van sponsoring zal geen commercie gepleegd mogen worden.
6. Afgezien van de hulp bij de goocheldozen en de goocheldokter zullen geen trucs verklaard worden. Daar zijn de clubavonden voor.

Ons, de deelnemers aan de bespreking van 20 augustus 1991, kwam het nuttig voor u vorenstaande informatie te geven. Wilt u ideeën, inspanning en/of geld leveren, wilt u meedoen in het organiseren en/of de organisatie, dan is voorhands uw contactpersoon de coördinator voor deze zaak binnen Goochelclub Rotterdam, te weten: Edward Cl. Berkel.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 14 april 2016 om 08.08 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder