Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Jaarlijkse wedstrijd om de Hadé-beker

Jaarlijkse wedstrijd om de Hadé-beker

In aanwezigheid van de partners vond op 18 oktober jl. weer de jaarlijkse wedstrijd om de Hadé-beker plaats in het gezellige gebouw van de N.B.G. te Haarlem.

Hadé, artiestennaam voor Henk Dekema, was de oprichter van de N.B.G. toen nog afdeling Kennemerland van de Nederlandse Bond van Goochelaars. Uit deze bond ontstond later de N.M.U.. De letters N.B.G. werden overgenomen door de afdeling Kennemerland en stonden voor Noordhollandse Broederschap van Goochelaars, welke nu bekend is als Noordhollandse Bond van Goochelaars. Henk Dekema was een verwoed amateurgoochelaar en organisator van het eerste uur.

Ter nagedachtenis heeft de N.B.G. een Hadé-beker ingesteld. Een jury beoordeelt jaarlijks welk lid van de N.B.G. deze wisselbeker mee naar huis mag nemen. Dit jaar viel Jos Groskamp, eigenaar van de bekende goochelstudio Jan Monnikendam te Haarlem de eer te beurt om de beker in ontvangst te nemen van de deskundige jury, waarin Thijs de Jong en Peter Betlem de vakjury vormden en de dames Klok (moeder van Hans) en Faber (echtgenote van Cees) de leken- (nou ja, leken-) jury. Jos had een zeer origineel nummer met een verdwijnende en weer verschijnende trouwring, vloeistoffen, etc., maar vooral een komische presentatie. Waarmee maar weer eens bewezen is dat dealers méér kunnen dan alleen maar verkopen.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 29 september 2014 om 07.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder