Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Jaarcongres Magischen Zirkel

Jaarcongres Magischen Zirkel

Van 25 tot 27 mei j.l. vond in Wolfsburg (de Volkswagenstad aan de grens met de DDR) het jaarlijke congres plaats van de Magischen Zirkel van Duitsland. Vier dagen werd er gegoocheld, gedanst, gekocht, gegeten en gedronken door ruim 750 congressisten, waarbij deze keer veel goochelaars uit de DDR aanwezig konden zijn.

De inhoud van het concours was vooral in de klassen illusionisme en goochelen met parlando (een aparte klasse in Duitsland) sterk bezet.

De lectures van o.a. Aldo Colombini, Johnny Thompson, John Calvert, Stephen Tucker en Marc DeSouza vonden veel aftrek. Voor mij was onze eigen Tommy Wonder met zijn lecture en acts in het close-up gala en toneelgala een van de hoogtepunten van het congres. In de galashow waren te zien Joël & Jill uit Frankrijk (een nummer om ook eens naar Nederland te halen), Duo Boretti, Bert Garden, Salvano, Hans Moretti, The Great Tomsoni & Co (leuk om te zien, maar het nummer begint wat af te zakken) en John Calvert. Deze laatste goochelaar uit de USA had voor mij thuis mogen blijven. Zijn harde, ordinaire wijze van optreden heeft geen enkele charme. Dan toch maar liever Tommy Wonder die ook hier weer de theatersfeer van warmte en verwondering over het voetlicht wist te brengen. Het congres had wat mij betreft een dag korter mogen duren, want op zaterdag vond men het nodig om de jaarvergadering te houden, die om 10.00 uur begon en door allerlei ruzies uitliep tot 's middags tegen vieren. Deze vergadering is alleen toegankelijk voor leden van de Magischen Zirkel. Ik ben echter door de controle geglipt om eens te kunnen meemaken hoe zoiets verloopt. Foute stembriefjes, verkeerde tellingen etc. maakten van een zgn. democratische vereniging een lachwekkende voorstelling. Enig pluspunt was het onderscheiden van de ook voor ons bekende goochelvriend Joro met de Kalanagring. Voorzitter Horst Müller is afgetreden en wordt opgevolgd door de eveneens bekende Wolfgang Sommer.

Horst Müller vond het nodig om bij zijn afscheid als voorzitter zijn fel bekritiseerde oorlogsdagboek (dat zich voor een deel in ons land afspeelt) opnieuw uit te brengen. Ik feliciteer de MZ dat zij van deze man af is en in Wolfgang Sommer een goede en integere voorzitter terug heeft gekregen. Tenslotte bleken bij de prijsuitreiking Eric, André & Diana (leden van de NBG) de prijs voor de beste buitenlanders te hebben gewonnen. Zij mochten bij de afsluiting van het congres hun nummer nog eens laten zien. Voorwaar een groot succes en van harte proficiat.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 25 maart 2017 om 00.35 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 6, juli/augustus 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder