Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | International Magicians Society

International Magicians Society

Een advertentie in The Linking Ring van bovenstaande organisatie trok mij aan. Men kon lid worden voor het leven en betaalde dan éénmalig een bedrag van £ 25. Ik kreeg al spoedig bericht dat er sinds begin van dit jaar een vestiging is van de IMS voor Europa. Het adres is:

"INTERNATIONAL MAGICIANS SOCIETY" European Headquarters 252 Finchley Road London NW 3 7AA ENGLAND

Ook uit Londen kwam spoedig antwoord van de president Vic Pinto.

Na overmaking van £ 25 kreeg ik na enige weken het pakket thuis met o.a. 2 videobanden, een goed verzorgd insigne, een oorkonde, een lidmaatschapskaart en een schrijfmap.

Al het materiaal ziet er zeer verzorgd uit. Toch had ik zo mijn bedenkingen bij "alweer een nieuwe organisatie op het gebied van onze kunst". Bij verder lezen, vragen en uitzoeken ben ik er nu achter wat IMS precies is.

Het is een organisatie welke in 1968 werd opgericht in New York. De president is Tony Hassini die onlangs werd uitgeroepen tot "De beste goochelaar van het jaar", overigens door zijn eigen (sic) organisatie de IMS. Verder heeft de president voor Europa, Vic Pinto, een bedrijf in Londen waar videobanden met lectures van diverse bekende goochelaars worden verkocht. Dus toch een "verborgen agenda". Dat laatste bleek uit de vele folders van videobanden die bijgesloten waren bij het kennismakingspakket dat ik ontving. Een soort "boek & plaatonderneming", echter, en dat is het positieve, zonder koopverplichting. Positief is ook dat de videobanden van zeer goede kwaliteit zijn en vooral de historische band met beelden van o.a.: Houdini, Kellar, Thurston, Okito, David Devant, Dante, Dunninger, Kalanag, Cardini, Robert Harbin, Sorcar, Richiardi etc. is de £ 25 meer dan waard voor goochelaars die zich bezig houden met de historie van onze kunst. Op de band komt ook een korte impressie van Fred Kaps voor toen hij zo'n jaar of twintig was. De andere band is een Iecture van 30 minuten over mentale magie van de hand van de president Tony Hassini. De plannen voor de toekomst bestaan uit het uitbrengen van meer videobanden welke uitsluitend verkocht worden aan leden van de IMS. Een organisatie dus met vele kanten, zowel positieve als negatieve. We blijven u op de hoogte houden.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 24 september 2013 om 08.58 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 1, september/oktober 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder