Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Ingeslagen weg is goed

Ingeslagen weg is goed

De nieuwe opzet van de N.M.U. om bij een voorselectie de deelnemers aan een concours van nationaal niveau te selecteren, heeft het grote voordeel dat er bijna alleen maar acts optreden die in principe allemaal voor een prijs in aanmerking kunnen komen. Volgens de jury is dat een verbetering. Echter het jureren volgens de nieuwe richtlijnen roept toch wat vragen op. Voor de deelnemers zowel als voor de jury moeten de richtlijnen ruim van tevoren bekend zijn. De richtlijnen zouden wat duidelijker en/of uitgebreider kunnen zijn. De richtlijnen die tijdens dit festival zijn gehanteerd stonden in de Informagie 6e jaargang nr.5 pag.13 "selectieprocedure concours Enschede". Bij een procedure waarbij alle prijzen worden uitgereikt en de onderdelen wat algemener zijn geworden, (goochelen voor kinderen, toneelgoochelen, salonmagie, straatgoochelen, tafelgoochelen,) kom je als jury onvermijdelijk voor de vraag te staan: Hoe moet ik een mentaal nummer ten opzichte van een manipulatie-act beoordelen. Immers de goochelvaardigheid bij een mentaal nummer is van een andere orde dan die van een manipulator. Dit is dus een factor die het jureren wat moeilijker maakt. Naast de moeilijkheidsfactor die er al was is het voor een jury onmogelijk om naast het beoordelen ook nog de telling bij te houden zoals omschreven in de richtlijnen. Tijdgebrek speelt dan een grote rol. Met hier en daar wat aanpassingen denk ik dat we op deze ingeslagen weg door moeten gaan. Immers het aantal concoursdeelnemers was redelijk, en het peil aanvaardbaar. Verheugend is het om te constateren dat er een nieuwe lichting goochelaars is gekomen met nieuwe en verfrissende ideeën. De jury heeft naar eer en geweten de deelnemers beoordeeld in de wetenschap dat er veel energie, geld en tijd, in hun act is gestoken; maar de beoordeling van een goochelact is een tijdopname; immers morgen kunnen verliezers winnaars zijn.

Aan winnaars en verliezers wil ik tot slot het advies geven: Maak gebruik van de mogelijkheden die de N.M.U. biedt, zoals coachingdagen en het lidmaatschap van de kernploeg, ter voorbereiding op het wereldcongres 1997 in Dresden.

Paul Morak (voorzitter jury)


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 22 januari 2014 om 08.53 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder