Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | In memoriam: Piet Hitman

In memoriam: Piet Hitman

Op woensdag 4 mei 1994 moesten we afscheid nemen van onze vriend Piet Hitman. Een afscheid op deze manier is moeilijk te verwerken en doet pijn. Het is alweer heel wat jaren geleden dat Piet lid werd van de Goochel Kring Alkmaar. Samen met z'n vriend Inze bezocht hij trouw de clubavonden, want de afstand Leeuwarden-Alkmaar werd niet als een bezwaar gezien en als het enigszins mogelijk was, waren ze aanwezig. Want Piet had één grote hobby: de goochelkunst. Hij was er altijd mee bezig; eerst het optreden en later het bedenken en maken van nieuwe trucs. Vooral de dag van de diploma-uitreiking op de school waar Piet congierge was, had voor hem een grote betekenis. Het werd als vanzelfsprekend gezien dat hij na de diploma-uitreiking, op die avond optrad. Dagen ervoor was hij er mee bezig; het aanwezige publiek op die avond genoot met volle teugen en Piet zelf niet in het minst. Hij deed zo'n optreden op een bij hem passende niet te evenaren manier. Hij genoot op zo'n avond, want het was z'n lust en z'n leven. Samen met Sietske, de vrouw waar hij zo veel van hield, bezocht hij veel congressen, want Piet hoorde erbij en het waren voor hem hoogtijdagen.

Ook voor het congres in Rotterdam had hij ingeschreven. Helaas het heeft niet zo mogen zijn. Piet werd plotseling opgenomen in het ziekenhuis en is daar zeer onverwachts overleden. Hij laat een grote leegte achter. Het leven kan erg mooi zijn, maar is soms ook erg hard. Wij, zijn vrienden van de G.K.A., zullen hem erg missen. Zijn vaste plaatsje aan de tafel in het clubgebouw blijft leeg. We kunnen alleen verder gaan met de gedachte aan een heel fijne goochelvriend die nog zo veel plannen voor de toekomst had. Wij wensen Sietske, de kinderen en verdere familieleden veel kracht om dit grote verdriet te kunnen dragen. Rust zacht, beste vriend.

Namens de G.K.A.,
Ad Wurkum

Tenslotte wint de dood, jazeker maar de dood is slechts de stilte in de zaal nadat het laatste woord geklonken heeft. De dood is een ontroering.
(Remco Campert)

Citaat op de rouwkaart voor Piet Hitman, uitgekozen door zijn zoon.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 19 oktober 2015 om 11.36 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 6, juli/augustus 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder