Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | In de marge

In de marge

Het congres in Zwolle ligt achter ons, inmiddels zullen ook de laatste rookwolken in Odeon wel zijn opgetrokken. We hebben veel gezien, veel genoten, veel geleerd en weinig geslapen. Elders in dit nummer is uitgebreid te lezen wat er in de grote en kleine zalen zoal geboden werd. Hier nog wat losse opmerkingen in de marge.

Ongelofelijk

Zelfs de meest geroutineerde collega's waren het er over eens: wat de Zweed Lennart Green ons met speelkaarten heeft laten zien, slaat alles op dit gebied. Na zijn optreden tijdens het close-up gala en na zijn lecture heeft hij bovendien heel wat 'overuren' gemaakt. Zelfs toen het congres al was afgelopen, zondagavond dus, heeft hij de geluksvogels die niet meteen naar huis waren gegaan, urenlang op hoogstandjes van zijn kunnen getrakteerd. Het is half vijf geworden die nacht in Wientjes, maar wie zou nu gaan slapen als er zo'n grootmeester aan het werk is.

Hoopgevend

Het niveau van wat de junioren lieten zien, was verrassend hoog. Nog niet alles was 100% perfect, maar ze zijn beslist op de goede weg. Ga zo door, jonge vrienden, dan kunnen jullie de sterren van de toekomst worden.

Fantastisch

Het laatste optreden in het concours (!) verzorgde the one and only Bob Driebeek. Na een briljante conference trok hij alle registers open en bewees hij weer eens dat goochelen (zó gebracht) amusementsKunst met een grote K kan zijn. Bedankt, Bob, voor lachbuien die nog lang naklonken.

Teleurstellend

Als de congresleiding een Night-Before-Party in het vooruitzicht stelt, dan is het wel erg teleurstellend wanneer deelnemers, die daarvoor extra hotelkosten hebben gemaakt, achteloos wordt toegevoegd: 'Die party gaat niet door, niet over zeuren verder!' Sorry, Gerard, zoiets kan echt niet.

Amusant

Een van de leden van de lekenjury, de sympathieke journaliste Anke Manschot, bleek een fervent feministe te zijn. Na de eerste vier of vijf nummers merkte ze op: 'Wel erg vrouwonvriendelijk wat jullie doen! Vrouwen worden in nauwe kisten geperst en dan ook nog met degens doorstoken...' We hebben haar snel uitgelegd dat die dames het echt wel overleven en de volgende dagen maakt ze er gelukkig grapjes over...

Jammer

Elk congres heeft zijn pechvogel. Vorig jaar was dat Frédérique, in Zwolle had een andere manipulator met onverwachte pech te kampen. Misverstanden in de muzikale begeleiding maakten hem zienderogen nerveus en onzeker. Erg jammer, want zonder die tegenslag had hij, vooral ook gezien zijn uitstekende presentatie, stellig hoger gescoord.

Collegiaal

Dat goochelaars elkaar in geval van nood niet in de steek laten, bleek tijdens de kindervoorstelling. Achter de schermen liep er het één en ander volkomen mis, bijna hadden we de kinderen na een half uur naar huis moeten sturen. Dankzij Berry Merlin, Rob Ziekman en enkele dealers werd de situatie op het laatste moment gered. Concurrentie is goed, collegialiteit is beter!

Nobel

In de wandelgangen sprak iedereen vol lof over het optreden van junior Niek Pilgram. Hij heeft de moed gehad de platgetreden paden te verlaten en een verfrissende nieuwe weg in te slaan. Ik kan het niet anders dan een daad van nobele allure noemen dat Bob Driebeek na de prijsuitreiking spontaan besloot zijn onderscheiding voor originaliteit aan de 15-jarige Niek te schenken. Een hartverwarmende geste, die zeker heeft meegeholpen de generatiekloof te overbruggen.

Leerzaam

Evenals vorig jaar heb ik zelf ook ditmaal weer veel geleerd. Tijdens de soms diepgaande jury-discussies kwamen bovendien enkele aspecten ter sprake die dermate interessant waren dat ik daar graag in een volgend nummer nog eens op terug zou willen komen.

Gezellig

Ik weet wel, het is het meest afgezaagde woord in de Nederlandse taal. Maar gezellig dat het was in Zwolle... Of niet soms?

Dick Harris


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 22 april 2015 om 00.17 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 2, november/december 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder